Rendőrségi hírek

Az elmúlt napokban Jászladány és Szászberek közötti vasúti pálya melletti töltésről jászkiséri elkövetők próbáltak meg fákat eltulajdonítani. A cselekményt egy jászladányi mezőőr észlelte, aki be is jelentette ezt a rendőrségre. A helyi rendőrök a bejelentésre azonnal reagáltak és a helyszínre érve öt férfit értek tetten, akik a kivágott fákat éppen egy pótkocsira pakolták azzal a céllal, hogy azokat eltulajdonítják. Az elkövetőket elfogták, előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket. A több mint 60.000 Ft. értékű fa lefoglalásra került.

Kedden tett bejelentést hatóságunkhoz egy jászberényi lakos a sérelmére elkövetett betöréses lopás ügyében. Az ismeretlen tettes a sértett tulajdonában lévő, Jászberény, Neszűrben található tanyájának körbekerítetlen ingatlanából kisméretű bútorokat tulajdonított el. Bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a kollégák még aznap előállítottak egy neszűri lakost, akit gyanúsítottként hallgattak ki az ügyben. A büntetőeljárás jelenleg folyamatban van ellene.

Betörésről érkezett bejelentés egy jászapáti lakostól szerdán a reggeli órákban. Ismeretlen személy az éjszaka folyamán a sértett lakóháza melléképületének padlására feljutott, majd onnan több tucat videokazettával távozott. A kollégák a beszerzett adatok alapján gyorsan az elkövetők nyomára bukkantak, akiket előállítottak a rendőrségre. A 19 és 20 éves helyi fiatalembereket gyanúsítottként hallgatták ki, az eltulajdonított videokazettákat pedig lefoglalták.

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a Jászberény Város Baleset-megelőzési Bizottsága 2013. január 21-én 14.00 óra és 16.00 óra közötti időben a közlekedésbiztonság javítása érdekében, valamint a további balesetek megelőzése céljából, a téli időjárás okozta nehézségek miatt ismét közlekedésbiztonsági akciót szervez Jászberényben.

Az akcióban résztvevő rendőrök ellenőrzik a forgalomban résztvevő gépkocsik gumiabroncsait, ablaktörlő lapátok állapotát, ablakmosó berendezések működését, ablakmosó tartály feltöltöttségét, valamint a világító berendezések működését.

Az akció tartama alatt a kollégák téli szélvédőmosó folyadékot adnak azon gépkocsivezetőknek, akiknek az ellenőrzés pillanatában nincs megfelelő töltöttségen a gépjárművük ablakmosó tartálya.

Ezúton szeretném felhívni azon vállalkozók és gépjárművezetők figyelmét, akik tehergépkocsival rendelkeznek és közúti árufuvarozást végeznek, hogy legalább a napi elindulás előtt az úgynevezett ponyvás járművek tetejéről a jeget, havat távolítsák el! A gépjárművek tetejéről lehulló hó és jég balesetveszélyes, hisz útkanyarokban leesve az ott közlekedő járművekre, járművezetőkre, gyalogosokra zuhanhat.

Fazekas-Füzesi Nóra rendőr főhadnagy
Jászberényi Rendőrkapitányság