Osztálytalálkozni veszélyes....

Fazekas-Füzesi Nóra, a Jászberényi Rendőrkapitányság sajtóreferense számol be az elmúlt napok rendőrségi eseteiről:

Július 10-én büntetőeljárást indítottunk ismeretlen tettes ellen, aki egy idősek otthonában tartózkodó személy ingatlanából gázpalackot, mikrohullámú sütőt, televíziót, szintetizátort és tangóharmonikát tulajdonított el. Az elkövető a jászárokszállási sértett házának bejárati kapuját benyomta, majd a csukott, de be nem zárt ablakon keresztül jutott az épületbe. A lopással okozott kár: 150.000 Ft.

Szintén Jászárokszálláson ház vásárlás ürügyén jutottak be a 64 éves asszony házába az idegenek. Ügyesen elterelték a sértettek figyelmét, és az otthon tartott készpénzzel távoztak.
Kérjük, ne engedjenek idegeneket lakásukba! Ha mégis elkerülhetetlen, figyeljenek rá, hogy ne hagyják őket egyedül, felügyelet nélkül!

Egy jászszentandrási férfi tett feljelentést tett ismeretlen tettes ellen 25.000 Ft. értékű mobiltelefonjának eltulajdonítása miatt. A sértett július első hétvégéjén egy osztálytalálkozón szórakozott Jászapáti egyik Sörözőjében. A derekára akasztott mobiltelefonjának eltűnését csak akkor észlelte, amikor hazaért.

Jászberényben a Városi strand területéről tulajdonítottak el egy edzőtáskát szerdán délután. A 12 éves sértett táskáját és ruháját a faházikóhoz lepakolta, majd őrizetlenül hagyva fürödni ment a barátnőjével. Csak a késő délutáni órákban vette észre, hogy táskája a benne található mobiltelefonnal, ruhaneművel és törülközővel együtt eltűnt. Lopási kár: 60.000 Ft.

5 db, egyenként 25 kg súlyú zsákot tulajdonított el ismeretlen személy Jászladányon egy Kft. területéről. Az üzembe hétfőn több zsák műanyag alapanyag érkezett, melynek szerdai leltározása közben derült fény a bűncselekményre. Az elkövető a zsákokat a raktár nyitott ablakán keresztül vitte ki az épületből, mely cselekményével 110.000 Ft. kárt okozott a sértett részére.

Ugyancsak Jászladányon egy ház udvaráról egy vas vályút akartak ellopni a fiatalok, de tetten érték őket a két fiatalkorút és gyermekkorú társukat előállították a rendőrségre.

Az elmúlt napokban több, korábban elkövetett bűncselekmény elkövetőit is „kézrekerítették” a Jászapáti Rendőrőrs dolgozói. Még április hónapban tett bejelentést két vidéki sértett a helyi őrsön, miszerint egy szórakozóhelyen tartott osztálytalálkozó során ismeretlen személy eltulajdonította mindkettőjük táskáját a benne lévő készpénzzel, iratokkal, telefonnal, fényképezőgéppel együtt. A nyomozás lopás vétség miatt elrendelésre került, mely során információ merült fel az elkövetők személyére vonatkozóan. A kollégák három jászapáti lakosnál tartottak házkutatást és az egyik személy lakásán előkerültek az eltulajdonított tárgyak, melyeket lefoglaltak. Mindhárom fiatalkorú személyt gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben, akik beismerő vallomást tettek.

Egy korábbi, 2010. november közepén tett bejelentésben is megtalálták az elkövetőt. Egy helyi lakos tett feljelentést, hogy nyitott gépkocsijából egy mobiltelefont tulajdonítottak el. Az ügyben egy jászapáti felnőtt korú személy került a kollégák látókörébe, aki a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható volt. A férfi - aki jelenleg büntetés-végrehajtási intézetben büntetését tölti - a telefonlopást elismerte. A készüléket még keresi a rendőrség.

Május hónapban rablás kísérlet bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás ismeretlen tettesek ellen, akik május 12-én reggel 07.30 óra körüli időben útonállásszerűen megállítottak egy helyi 11 éves lakost, aki a Táncsics út 53. szám előtti járdaszakaszon kerékpározott. A fiút előzetes felszólítás nélkül több alkalommal megütötték, majd pénze és telefonja átadására szólították föl. A bűncselekmény egyik elkövetőjét egy másik ügy kapcsán hallgatták ki a napokban a nyomozók, aki további 11 bűncselekményben (köztük lakatlan ház és melléképület feltörés, tyúklopás) tett beismerő vallomást. Társait a nyomozóhatóság feltérképezte, kihallgatásuk megtörtént, azonban az eljárás még folyamatban van.

Az elmúlt napokban a Jászberényi Rendőrkapitányság illetékességi területén két könnyű és négy súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt, melyek során 2 fő 8 napon belüli, 4 fő pedig 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Kérem a lakosokat, hogy strandolás és fürdőzés közben is vigyázzanak a vagyontárgyaikra! Lehetőség szerint vegyék igénybe az értékmegőrzőket, de semmiképp ne hagyják értékeiket felügyelet nélkül! "