Elvitték a házat

Rosszfiúéknál ismét nagyüzem volt az elmúlt napokban. Vittek gombát, készpénzt, de még víkendházat is – tudtuk meg Hajduné Budai Orsolya rendőr hadnagytól a Jászberényi Rendőrkapitányság sajtóreferensétől.

Jászapátin, egy ruházati üzletben, a délutáni órákban megjelent három személy, akik közül ketten elterelték az eladó figyelmét. Ez idő alatt a harmadik személy a kasszából eltulajdonította a napi bevételt, 30.000 forintot.

A szarvasgomba örök sláger. Jászladányiak loptak gombát Jászapáti külterületén, mikor a helyszínen igazoltatták a rendőrök az elkövetőket. A négy férfinél közel 3 kilogramm szarvasgombát találtak.

Szombaton betörtek egy jászberényi családi házba és onnan személyes iratokat és 600.000,-Ft készpénzt tulajdonítottak el.

Szinte mindent elvittek egy neszűri ingatlanból, még az épületek elemeit is. Egy alpesi stílusú ingatlan tetőszerkezetét, valamint a mellette lévő fából készült garázst is szétszedtek és elvittek az elkövetők, a berendezési tárgyakkal együtt. A lopási és a rongálási kár 3 millió forint.

A Jászberényi Tűzoltóság felvételeA Jászberényi Tűzoltóság felvételeSzintén a hétvégén, baleset történt Jászárokszállás és Jászágó között. Gépkocsijával közlekedett egy férfi, mikor egy útkanyarulatban – feltehetőleg sebességéből adódóan – megcsúszott és belehajtott az árokba. A fülkébe beszorult gépkocsivezetőt a tűzoltók és a mentők szakemberei szabadították ki, majd Kórházba szállították, azt követően lakására engedték, sérülései könnyebbek.

Súlyosan sérült viszont az a férfi, aki Jászkisér felől Pély irányába közlekedett szombaton, az esti órákban. Egy útkanyarból kiérve megcsúszott és árokba hajtott, ahol többször is megperdült az autóval.

Eljárás indult egy neszűri férfi ellen, aki ittasan vezette traktorát Jászberény külterületén. A férfi árokba hajtott, mivel elvesztette uralmát járműve felett, sérülései nem keletkeztek.

Jármű önkényes elvétele bűntettét követte el az a személy, aki Jászapáti egyik utcájában parkoló személyautót megpróbálta eltulajdonítani. A jármű tulajdonosa az autót nem zárta le, ráadásul az indítókulcsot is benne hagyta. Azonban amikor az elkövető megpróbálta az autót beindítani, a tulajdonos észrevette és az elkövetőt a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta, akit a rendőrök előállítottak és gyanúsítottként kihallgattak.