Cseréptörés

Míg a város békésebb (és remélhetőleg nagyobb) fele a kulturális kínálatban merült el az elmúlt hétvégén, addig egyesek inkább loptak, ittasan kerékpároztak, vagy cserepet hajigáltak. Következzen az elmúlt napok rendőrségi krónikája Hajduné Budai Orsolyától, a Jászberényi Rendőrkapitányság sajtóreferensétől.

Augusztus 7.:

Közel 100.000,-Ft értékű hagymát vittek el ismeretlen személyek Jászboldogháza melletti hagymaföldről.
Betörtek egy jászberényi családi házba, onnan 500 eurót és 180.000,-Ft készpénzt tulajdonítottak el az elkövetők.

Augusztus 8.:

Jászjákóhalmán lévő vendéglőbe törtek be, ennek során az elkövetők élelmiszereket és pénzt loptak el. A kár 350.000,-Ft.

A Jászapáti Rendőrőrsre előállítottak egy helyi lakosú asszonyt, mivel szóváltásba keveredett egy nővel, akit egy darab cseréppel akart megdobni. A tárgy azonban nem a nőt, hanem egy 3 éves gyermeket és egy férfit talált el. A két személy könnyebben sérült.

Elesett egy ittas kerékpáros férfi Jásztelek belterületén, akinek könnyebb sérülései lettek. A biciklijét toló férfit kórházba szállították.

Jászteleken parkoló személyautó zárt ajtaját kinyitották és abból egy CD-s rádiót elvittek az elkövetők. Továbbá a jármű hátsó üléseit kirántották a helyükről, és a csomagtartóban lévő pótkereket kivették. A lopással okozott kár 30.000,-Ft.

Betörtek egy jászfényszarui családi házba, onnan személyes iratokat, kulcsokat, étkezési utalványokat, készpénzt tulajdonítottak el. A bűncselekmény során több mint 400.00,-Ft kárt okoztak a betörők a tulajdonosnak.

Augusztus 9.:

Az esti órákban kerékpárjával közlekedett Jászapáti belterületén egy 33 éves férfi. Haladása során balra kanyarodott, ám manővere megkezdése előtt nem győződött meg arról, hogy járművének előzést már megkezdte egy gépkocsivezető, így összeütköztek. A kerékpáros férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Augusztus 10.:

Egy tömbházon belül három lakásba is betörtek ismeretlen személyek. Kettőből nem vittek el semmit, viszont az egyik ingatlanból pénzzel és laptoppal távoztak az elkövetők. A lopási kár 180.000,-Ft.

Közúti ellenőrzés során igazoltattak a rendőrök egy csányi lakosú férfit, aki Jászfényszaru külterületén haladt járműszerelvényével. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a férfi ittasan vesz részt a közúti forgalomban, így őt előállították a rendőrök és eljárást indítottak ellene.