Kiraboltak egy benzinkutat

Bár a jövő évi üzemanyagárakat tekintve sokan úgy érzik rablás, ami a benzinkutakon történik, sajnos Újszászon a szó szoros értelmében is megtörtént, igaz fordított előjellel: a helyi benzinkutat rabolták ki ismeretlenek, akiket nagy erőkkel keresnek. Jászapátiban és Jászberényben viszont már a tett helyszínén sikerült elfogni a betörőket. Következzenek az elmúlt két nap rendőrségi hírei..

Csütörtökre virradó hajnalban Újszászon benzinkút rablás történt. A település szélén lévő benzinkút előtt haladt el a helybeli őrs járőre autóval, amikor azt észlelte, hogy az éjjel-nappal nyitva tartó kúton zárva van az ajtó, viszont bent világosság van.

Mint kiderült a töltőállomás dolgozóját két, általa ismeretlen személy támadta meg hajnalban. Gázpalack csere ürügyén jelentek meg, majd a férfit egy fegyvernek látszó tárggyal (melyről kiderült, hogy játék fegyver, mert az elkövetők végül a helyszínen hagyták) arra kényszerítették, hogy adja át a bevételt nekik. Ennek veréssel is nyomatékot adtak, ütötték, rúgták, végül megkötözték és a mellékhelyiségbe zárták. Ezt követően magukhoz vettek a kasszából több, mint 1 millió forintot, valamint a biztonsági kamera felvételeit rögzítő számítógépet is, és távoztak a helyszínről.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nagy erőkkel megkezdte az ismeretlen két személy felkutatását, akik ellen rablás bűntette miatt indult nyomozás.

Jászapátin egy helybeli lakos házának melléképületében jártak a betörők . A fiatalkorúakból és gyermekkorúakból álló csapat szerdán este kifeszítette az ajtót, bementek, kutattak, azonban semmit sem tudtak magukkal vinni, mert a helybeli őrs járőrei tetten érték őket. Ellenük eljárás indult.

Bíróság előtt kell felelnie jászberényi férfinek. A 19 és 30 éves elkövetők szerdán kora este bemásztak a sértett udvarának kerítésén, majd az ablakot betörve jutottak be a házba gazdag zsákmányt remélve. Azonban a helyszínre ékező rendőrök megzavarták és elfogták őket. Előállításukat követően őrizetbe vették mindkét tolvajt, akiket gyorsított eljárással bíróság elé állítanak.