Cage kempósok Juhász Ferenc emlékversenye

A Magyarországon széles körben elterjedt Kempo karate Juhász Ferenc nevéhez kötődik. Őt tartják hazánkban a sportág szülőatyjának, aki tetteivel és tanításaival egy új harcművészetet honosított meg. Halálát egy motor baleset okozta, így félben hagyott munkáját, tanítványai folytatják, akik minden év elején, egy három napos versennyel emlékeznek meg róla.

Az összejövetelre, amely mára már nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát, idén február 1-én, Tökölön került sor.

A jászberényi Cage kempósok ismét részt vettek e neves vetélkedésen. Ezúttal, a K-3 és az MMA versenyek, valamint a sérülések miatt, csak kevés létszámmal léptek szőnyegre sportolóink. A pénteki napon önvédelmi gyakorlatok bemutatásával és formagyakorlatokkal telt az idő a tököli sportcsarnokban. Szombaton a light kontakt és a chikara kurabe szerelmesei élhették ki vonzalmukat e sokrétű sportágban.

Versenyzőink szereplése eredményesnek mondható. Nézzük a részleteket:

Urbán Ivett light kontak első, majd cikara kurabe harmadik helyét gyűjtötte be.

Breszkó Miklós light kontaktban és chikare kurabéban is, második helyen végzett.

Első alkalommal kóstolt bele a harcosok világába és indult light kontaktban, Kreszács Bálint. A 14 éves fiatalember sikeresen vette az akadályokat és jól sikerült a bemutatkozása. Küzdeni akarása és kitartása, méltó volt a Cage kempós elődeihez. Bebizonyította, hogy ott van a helye a harcosok névsorában!

Tóth Róbert nem tudta végig küzdeni a döntőig tartó utat, hiszen térd sérülése miatt, végleges feladásra kényszerült.

A vasárnapi napon Balla Dániel lépett a pástra, knock down (puszta kezes) harcban, ahol az előkelő 2. helyezést szerezte meg.

Full contact B' -ben az a Sütő Zoltán lépett a ringbe, akiről – remélhetőleg már a közeljövőben – sokat fogunk még hallani, mind MMA-ban, mind a K-3 ban. Bár csak a harmadik helyezést szerezte meg, ám lenyűgöző harciassága magával ragadta a közönséget, amely végül egy Duna TV-s riporthoz is vezetett.

Lezárult tehát egy neves verseny, de az év, még csak most kezdődik! Remélhetőleg sok verseny és még több siker vár karatékáinkra.

Urbán Ferenc - Cage kempó