Vereséggel kezdtek a kézisek

Ahogyan korábban is beszámoltunk – a jbo.hu oldalán, – a jászberényi kézilabdások vasárnap elkezdték NB II-es szereplésüket. Pesti Edit kezdősora jelentősen fiatalodott, hiszen a hét játékosból mindössze három a felnőtt korú.

Nádudvaron nehezen indult a mérkőzés, a lányok keresték a remekül védekező hazaiak ellenszerét, de a támadásokban még erősen látszódott a csapatmunka hiánya. Pénzes Ibolyáék már az első félidőben jelentős hátrányba kerültek, amit sajnos a második játékrészben sem sikerült lefaragniuk.
A mutatott játék alapján még van mit fejlődnie kéziseinknek, akik a Bercsényi úti csarnok felújítása miatt a nyár végén kevesebb edzőmeccsel vágtak neki az őszi szezonnak.

Turcsányiné Pesti Edit: Nem úgy sikerült a felkészülésünk, ahogy szerettük volna, ez meg is látszott a játékunkon. S bár nem játszottuk jól – a debreceni sportiskolába már be nem fért játékosok ellen, – a két csapat között reálisan csak öt-hat gól különbség van. A következő meccsek sem lesznek könnyebbek, de remélhetőleg lassan mi is összeszokunk majd.

Nádudvari SE – Jászberényi TF DSE 35-22 (14-7)

Jászberény: Besze – Barna, Pénzes (7), Kovács (1), Tóth D., Gregor (6/2), Kis (2)
Csere: Tóth A. (kapus), Pap (3), Bathó (1), Volter (1), Zeke (1)
Kiáll.: 12 ill. 8 perc
Hétméteresek: 8/6 ill. 5/3

További eredmények:
Nyíradonyi VVTK - Mátészalkai MTK 36 : 26
Derecske KKSE - Hajdúböszörményi TE 26 : 28
Kállósemjén SE - Ózdi VSE 25 : 20
DVSC II. - Fenstherm-Füzesabonyi SC 43 : 17

Szombaton az NB.I/B-be igyekvő Derecske vendége lesz a csapat, a mérkőzés 18:00 órakor kezdődik majd.