Csapatjátékból jeles

A tavaszi gyanús körülmények között elszenvedett vereség tudatában NB II-es női kézilabda csapatunk úgy utazott el a hetedik fordulóban Füzesabonyba, hogy csak a győzelmet tartja elfogadható eredménynek. Ebben a csapat minden tagja részt vállalt, így már a félidőben hatgólos előnyük volt, melyet a lányok a következő harminc percben tovább növeltek.

Már az első félidőben megmutatták Pénzesék, hogy mindenképpen vissza akarnak vágni a tavaszi eredményért, hiszen 4-0-ra elhúztak a vendéglátóktól. Ekkor ébredtek az abonyiak, s a félidő közepéig megpróbáltak felzárkózni (4-7). Ekkor azonban megtört lendületük, mert az egyik új szabály értelmében első számú kapusukat kizárták.

Eközben Turcsányiné Pesti Edit lányai lerohanásokkal zavarták az ellenfelet, a Vasasból kettős igazolással érkező Komsa Klaudia és Barna Nelli vezényletével. Az utolsó kilenc percben öt gólt szereztek a mieink, míg az abonyiak egyet sem, így alakult ki a félidei 8-14-es eredmény.

A második félidőben is csak egy csapat volt a pályán, s a nagyarányú győzelem már a félidő közepén biztos volt (13-21). Ennek fényében a csapat fiatalabb játékosai is szóhoz jutottak, míg a felnőttek lélekben már készülni kezdhettek a szombati, hajdúböszörményi mérkőzésre. Ha ott Szenczyék nyernek, akár két helyet javítva az ötödikek is lehetnek a csoportban.

Turcsányiné Pesti Edit: „Amikor a nyíradonyi csapatnál láttam a lányok játékát, már reméltem, hogy azt a formát a következő két fordulóban is tartani fogják. Ezen a meccsen is volt némi holtpont, de mindenki akarta a győzelmet, ezért együtt tudtunk nyerni, és visszavágni a tavaszi vereségért. Mostani győzelmünkkel még értékesebb a múlt heti: a tabellán leszakítottuk mindkét csapatot, az Ózdot és a Füzesabonyt is, miközben csak egy ponttal vagyunk lemaradva a 6. helyezett-től.”

Fenstherm-Füzesabony SC– Jászberényi TF DSE 18-27 (8-14)

Jászberény: Besze – Komsa (8), Pénzes (2), Szenczy (3), Kis (7/3), Kovács, Barna (5)
Csere: Juhász (kapus), Vas (2), Sándor, Szőke, Tóth D., Volter
Kiállítás: 8 ill. 14 perc
Hétméteresek: 6/3 ill. 3/3