Sztárvendégekkel hangoltunk a nyárra

Képek a Galériában!Képek a Galériában!Ha így folytatódik a nyár, ahogy ma indult, nem lesz itt semmi gond. Napfény, sport, rengeteg gyerek és persze egy-két híresség. Ezek voltak az OTP Fáy András Alapítvány által rendezett pénteki Nyárindító program fő összetevői. Már a délelőtt 11 órakor kezdődő középiskolás focikupára több száz iskolás töltötte meg a városi műfüves pályát.

Az iskola közelsége miatt a SZIE Gyakorló Iskola és Gimnázium csapatának ugyan kissé nagyobb szurkolótábora volt mint a Klapkának, a Terplánnak, a Liskának, vagy a Lehel giminek, ám a középpontban mégsem ők voltak, hanem a szintén pályára lépő OTP-Fáy András Alapítvány csapatát erősítő Vujity Tvrtko - Azurák Csaba - Nacsa Olivér trió.

Mint Azurák Csaba elmondta, mikor az alapítvány képviseletében legutóbb Jászberényben járt, akkor fedezte fel a műfüves pályát és ott fogalmazódott meg az ötlet, hogy milyen remek helyszín lenne ez egy sok gyereket megmozgató rendezvényhez.

Azurák - Nacsa összjátékAzurák - Nacsa összjátékDe ha már lúd, legyen kövér: nemcsak focizni hívta az alapítvány a mai napon a gyerekeket, hanem élő csocsóban és asztaliteniszben is összemérhették tudásukat a helyi középiskolák tanulói. Ahogy pedig a napközben elcsípett beszélgetésekből hallottuk, a későbbiekben jóval több sportágban, jóval több gyerek bevonásával szeretnének akár országos szinten is hagyományt teremteni a szervezők.

A hat csapat körmérkőzéses rendszerben kezdte a mérkőzéseket és a berényi középiskolások egyáltalán nem illetődtek meg a tévéből ismerős arcok láttán, ám Azurákék is jó formában voltak, szórták a gólokat. (Persze úgy könnyű, ha olyan csapattársuk van, mint Nacsa, aki a meccsek előtt azt ecsetelte, hogy C.Ronaldo és Beckham tehetségét véli magában felfedezni, bár azzal is tisztában van, hogy testalkata ez ügyben hagy némi kívánnivalót maga után).

Képek a Galériában!Képek a Galériában!A végén a döntő összecsapást a Liska és az OTP-Fáy András Alapítvány csapatai vívták egymással. Itt azonban már megremegtek, az addig nagyszerűen teljesítő tévés lábak és a Liska bekebelezhette az első helyet. Ám ezen a napon nem az volt a lényeg, ki állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, hiszen mindenki nyert, és itt természetesen nem csak a délutáni díjátadón kiosztott ajándékokra gondolunk.

A lányoknak bejött...A lányoknak bejött...A program ugyanis nem ért véget a mérkőzésekkel, hiszen némi ebédszünet után délután a Gyakorló iskola udvarára várták a gyerekeket. Három órától az itt felállított színpad szélén üldögélve válaszoltak a sztárvendégek a gyerekek kérdéseire, ráadásul a trió kiegészült Király Viktorral, aki egy rövid koncertre érkezett ide. Valószínűleg Tvrtkóék jól érezték magukat Jászberényben, mert remek hangulatban beszélgettek a gyerekekkel.
... neki annyira nem... neki annyira nemKirály Viktorról kiderült, hogy azért ő nem a szavak embere, az éneklés viszont sokkal jobban megy neki, mint a Korda szám előadásával a közönség kérését kielégítő Nacsának.

Szóval Azurákék közvetlenek voltak és barátságosak, a napot lezáró koncertek pedig csak fokozták a remek hangulatot.

Az OTP Fáy András Alapítványnak köszönhetően, a nyár tehát jól indult itt Jászberényben, s bár a tanévből van még hátra egy nyúlfarknyi, azt a pár pillanatot már fél lábon kibírják a srácok. A táblán ugyanis már az áll: AKÁCIÓ

(Az eseményről készült felvételeink hamarosan felkerülnek a Galériába és a Videótárba)



Provokátort fogtunk! K&H-s sapkában OTP-s rendezvényen...?Provokátort fogtunk! K&H-s sapkában OTP-s rendezvényen...?