Gyerekjáték volt

Csípte a szemet a hagyma és nem pont úgy sikerült minden, ahogy otthon apu szokta csinálni, mikor bográcsozik a család, ám a lelkesedésre nem lehetett panasz.

No meg az időjárásra sem, mert amíg a nyolccsapatnyi gyerek a bográcsok körül sürgölődött, az eső is szünetelt. Mindent összevetve, jól sikerült a hétvégén megrendezett neszűri gyermek paprikás krumpli főző verseny, melyen két korcsoportban a 6 és 10 év, illetve a 11 és 15 év közötti fiúk és lányok mérték össze tudásukat.

A 8.dűlőben található kis boltnál Szíjártó József , a Lehel Vezér Cserkészcsapat, valamint a HÖN (Hajta-Öregerdő-Neszűr) Ifjúsági és Szomszédsági Közhasznú Egyesület összefogása által, már másodszor hívták a bográcsok köré a főzni szerető gyerekeket. Ők meg, ha már eljöttek, nem pihentek, míg a zsűri elé nem varázsolták a környék nyolc legjobb paprikás krumpliját. Ám az ítészeknek valamiféle rangsort fel kellett állítani, így a Bobák József vezette, Máté Éva, Botkáné Sárközi Ildikó és Szántai Tibor összetételű zsűri a következő döntést hozta:

Az első korcsoportban, a 6-10 évesek között a Barbi csapat megelőzte a Puty-puty legénységét. A nagyobbak közül a Főzőmacik vitték a pálmát (helyesebben az oklevelet és a kupát) második a Piros+, harmadik a Csibe csapat lett. Őket, a különdíjat is bezsebelő Kígyó őrs, a Mindmegette, illetve a BMB csapat követte.

A gyerekek után a felnőttek is a neszűri küzdőtérre lépnek majd, ők azonban július 25-én lecsófőzésben próbálják lepipálni az ellenfeleket.


Fotók: Jászberény Online / Suba BeaFotók: Jászberény Online / Suba Bea