Klub koncert… Blues és buli hangulat

A Klub koncert sorozat következő estéjén pénteken a Takács Tamás Blues Band volt a vendég a Lehel FilmSzínházban. Megmondom őszintén tavaly a Zagyva Party Fesztiválon a Karthago koncertet feladtam… valahogy nem találkozott össze a várakozásommal. Így aztán kíváncsian vártam milyen lesz Takács Tamás a saját műfajában a saját csapatával. A szervezők mindenesetre előrelátóan hagytak egy kis táncteret a színpad előtt... hátha lesznek akik nem bírnak táncos lábaikkal.

A műsort gerincét ezúttal néhány régebbi szám mellett a leginkább az utolsó két CD anyaga adta. Ez teljesen rendjén is van, hiszen a zenekar közel harminc éves történetéből igen nehéz lett volna egy átfogó egy estés programot összerakni. Ezúttal nem volt sem előzenekar sem pedig óvatos felvezetés… egyenesen belevágtak a sűrűjébe… és benne is maradtak. Persze nem hiányozhattak a megszokott összekötő szövegek sem. Szememben a tavaly nyárihoz képest az volt az alapvető különbség, hogy ezúttal sokkal közvetlenebbek voltak a „dumák”. Persze tudom, hogy ez azért egészen más kávéház, mint a nagy színpad és persze más a csapat is. Bár a zene az első pillanattól kezdve remek volt, az első félidőt simán "lejátszhattuk" volna a nagy terem kényelmes foteljeiben is, hiszen a „tánctérnek” semmi funkciója nem volt, eltekintve az utolsó két számtól.

Egy hosszabb „kereskedelmi” szünet után azonban minden megváltozott és a történet egyszer csak átváltozott egy remek bulivá. Jó volt látni, hogy visszatért a régebbi koncertek megszokott hangulata. Visszakanyarodva az első gondolataimhoz, úgy illik, hogy elmondjam, mindenféle előzetes várakozás és előítélet nélkül indultam neki az estének és nem, hogy nem okozott csalódást, de kifejezetten remek volt ott lenni és jó szórakozás fotózni is. Ha előző élményemre hagyatkozva kihagyom ezt az estét... nyilvánvaló vesztes lettem volna... Ennyit az előítéletekről...

A képekből készült összeállítás a fotókra kattintva látható a galériában.

És hogy már most legyen mire készülni... március 31-én egy különleges este várja az érdeklődőket a Pianissimo duó: Szakcsi Lakatos Béla + Müller Péter Sziámi különleges műfajteremtő előadása.