Trianon emlékművet avatnak Jászberényben

Pénteken Jászberényben az Apponyi téren helyére került az a 3 méter magas, hosszában kettéhasadt keresztet ábrázoló emlékmű, melyet a trianoni tragédia mementójaként állíttatott a berényi képviselő-testület. Az emlékmű ünnepélyes avatására június 4-én, 17 órakor kerül sor, ahol Wittner Mária országgyűlési képviselő mond köszöntőt, majd ezt követően Szántó József címzetes apát szenteli fel a Szabó Imrefia Béla szobrászművészt által megálmodott alkotást.

Az ünnepélyes avatót követően a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából 18 órától a kárpát-medence kulturális értékeit és örökségét bemutató emlékműsor helyszíne lesz a Déryné Rendezvényház díszterme, ahol a történelmi eseményekre Farkas Kristóf Vince történész, a Jász Múzeum munkatára emlékezik.

A műsorban közreműködik a Palotásy János Vegyeskar Bedőné Bakki Katalin vezényletével, a VIGANÓ Alapfokú Művészeti Iskola csoportjai, a Berényi Színjátékos Társulat, a Palotásy János Zeneiskola növendékei, valamint a Székely Mihály Kórus, vezényel: Cs. Nagyné Túri Márta, zongorán kísér: Farkasné Szőke Tünde.