Kézügyesek

Huszadik alkalommal rendezték meg Szolnokon a Megyei Rajzversenyt, melyen Jászberény középiskoláit hat tanuló képviselte.

A szervező Varga Katalin Gimnázium nevében Császár István a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet intézetegység-vezetője köszöntötte a diákokat, majd az iskola rajz tanára, Góczáné Zsemberi Hajnalka ismertette meg őket a rájuk váró, választható feladatokkal, nevezetesen a két csendélettel és a két portréval.

Az első csendélet a kör módosulásaira, perspektívájára alapult, amely inkább grafikus megoldást kívánt, a második pedig színes virágcsendélet volt, amely a festői, színes technikákat kívánta meg.
A portré kategóriában egy fiú és egy lány modell segítségével mérhették össze tudásukat a fiatalok.

Városunkat idén a Liska József Erősáramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégiumból Major Flóra, Kisnémeth Nóra, Bibók Boglárka; a Lehel vezér Gimnáziumból pedig Dér Virág, Ambrus-Varga Eliza és Dobos Emese képviselte a megmérettetésen.

Reggel kilenc és fél tizenkettő között folyó munkát aztán a Szabó Ágnes festőművész vezette zsűri értékelte.

Az évek alatt egyre magasabb színvonalat elérő verseny értékelése minden évben egyre nehezebb, hiszen a munkák közti különbség ezen a szinten már alig mérhető.

Csendélet kategóriában a zsűri Major Flórát második (Liska; felkészítő tanára Nagy Tamás), míg Dér Virágot portré kategóriában harmadik (Lehel; felkészítő tanára V.Pócz Ilona) díjjal jutalmazta.

A két jászberényi iskola sikere is bizonyítja, hogy városunkban nincs hiány az új generációs tehetségekben, hiszen évről-évre sikerrel szerepelnek különböző megyei és országos versenyeken is.

Remélhetőleg a közeljövőben megvalósul nálunk is egy olyan méltó közeg, ahol fiatal tehetségeink hazai környezetben is bemutatkozhatnak. Bízunk benne, hogy a közeljövőben létre jövő Jász Galériában már az ő munkáikat is megcsodálhatja a város közönsége.