Jász Expó hetedszer

Ahogy már az elmúlt években megszokhattuk, szeptember elején a Jász Expó zárja a városunk nyári közösségi eseményeinek sorát. Idén sem volt ez másként. A szervezők most is a Lehel vezér Gimnázium köré építették programjukat.

A kiállítók között ezúttal is jelentős helyet foglaltak el – nem csupán számukat tekintve - a különböző autó szalonok, akik a Korsós lánytól a Jász kapitány szoborig kisajátították a sétányt. A szórakoztató programok és kikapcsolódás ezúttal is a gimnázium elé került, még a kiállítók az iskola udvarát és tornatermét sajátították ki. A szokásoknak megfelelően idén is volt díszvendég, mégpedig Nyíregyháza, akit szoros gazdasági szálak fűznek Jászberényhez többek között az Electrolux és a Jász Plasztik révén is.
Természetesen a délutáni és esti szórakoztató programok sem hiányozhattak, de akinek falatozni, esetleg sörözni támadt kedve a barátaival arra is bőven nyílt lehetősége a pavilonok között.

Én a vasárnap délelőttöt választottam ki arra, hogy egy rövid képes beszámolót csináljak. Többek között ez a oka, hogy a fotókon nem lehet túl sok érdeklődőt látni (ami természetesen az expó három napjára nem volt igaz), de így legalább a kiállítók láthatók.

Annak ellenére, hogy az időpont okán azért túl sok ismerőssel nem futottam össze, így is bő két órába telt, míg alaposan körülnéztem. Köszönhető volt ez annak is, hogy elég sokat elidőztem az Ars Persica standján, ahol Irán és Perzsia kézműves remekeit nézhettük meg. Az érdeklődők rácsodálkozhattak arra, hogy egy távoli ország mesterei milyen csodálatos dolgokat tudnak alkotni tradicionális technikák használatával.

A rövid képriport a fotóra kattintva a galériában látható.