Rendőrségi hírek

Büntetőeljárás indult egy jászárokszállási lakos ellen, aki 2011. november 4-én a déli órákban a szoba ablakán keresztül bement egy helyi lakóházba, és onnan kerékpárvázat tulajdonított el. Pár óra múlva visszatért a helyszínre, de ekkor már bútorokat, gáztűzhelyet és egyéb lakásfelszerelési tárgyakat próbált meg eltulajdonítani... .

Cselekménye közben a helyszínre érkező járőrök tetten érték, elfogták, majd további intézkedés céljából a Jászárokszállási Rendőrőrsre előállították. Az eltulajdonított értékek a helyszínen, valamint az elkövető lakásán tartott házkutatás során lefoglalásra kerültek, így a lopással okozott kár megtérült. A 36 éves férfit a kollégák őrizetbe vették.

****

Elfogták a kollégák azt a férfit is, aki Jászkiséren az elmúlt héten pénteken éjjel egy 32 éves helybéli nőt támadt meg az utcán. A férfi a sértettet megütötte, majd hajánál fogva az árokba rántotta és megpróbálta leteperni. A nő segélykiáltására érkezők megzavarták az elkövetőt, aki a helyszínről elmenekült. A helyi polgárőröktől kapott információk és a begyűjtött adatok alapján azonban hamar fény derült a kilétére. Az előállított férfit kihallgatását és őrizetbe vételét követően fogdába szállították. Előterjesztésünk alapján a Jászberényi Városi Ügyészség indítványozta előzetes letartóztatását, melyet a Jászberényi Városi Bíróság el is rendelt. Hozzátartozói köszönőlevelet kaptunk a rendőri intézkedés kapcsán.

****

Szerdán délben a Jászladányi Rendőrőrs járőrei bejelentést kaptak egy mezőőrtől, miszerint fatolvajokat tart vissza az egyik utcában Jászladányon. A kollégák a helyszínre mentek, ahol intézkedés alá vonták a két visszatartott személyt, akik kerékpárjukon frissen kivágott akácfát toltak. Előállításukat követően a meghallgatásuk során cselekményüket elismerték, majd tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési őrizetbe vételükre került sor. A két 15 éves fiatalkorút ezt követően fogdába szállították.

****

Szabálysértési őrizetbe, majd fogdára került egy 45 éves jászapáti lakos is, aki szintén a szerdai napon kézikocsival frissen kivágott és eltulajdonított tölgyfát tolt Jászapáti belterületén amikor a helyi nyomozók intézkedés alá vonták.

****

A Jászberényi Rendőrkapitányság járőrei intézkedés alá vontak egy jászberényi lakost ugyancsak szerdán, aki a saját tulajdonát képező személygépkocsival úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt. Előállítását követően a kollégák szabálysértési őrizetbe vették, majd fogdába szállították.

Ezen ügyek kapcsán hívom fel az állampolgárok figyelmét arra, hogy tulajdon elleni szabálysértések elkövetése – kiemelten a falopás, valamint az eltiltás tartama alatti járművezetés – esetén az elkövető minden esetben szabálysértési őrizetbe vesszük, melynek időtartama maximum 72 óra. Azonban ezt a 72 órát további elzárás is követheti, mivel a tulajdon elleni szabálysértések és a járművezetés az eltiltás tartama alatti szabálysértés elkövetése miatt a bíróság 150.000 Ft-ig terjedő pénzbírságot, vagy elzárást szabhat ki.

****

A Jászberényi Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban egy sérüléssel járó közlekedési baleset történt, mely során egy fő 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.