Rendőrségi hírek

Egy jászapáti hölgy tett bejelentést egy általa ismert helyi lakos ellen, aki szeptember 22-én az éjszakai órákban házának kerítésen keresztül bejutott az udvarára és onnan eltulajdonította a kerékpárját. A helyi kollégák a bejelentő által elmondott információk alapján gyorsan eljutottak az elkövetőhöz, akinek lakásán a kerékpárt lefoglalták. A 22 éves férfit további intézkedés céljából a Jászapáti Rendőrőrsre előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A bűncselekmény elkövetését elismerte.

Ismeretlen elkövetők leszereltek és széttörtek egy transzformátort Jánoshida külterületén. Az elkövetők kiszerelték és eltulajdonították a réztekercseket, az olajt pedig a földre folyatták. A rongálással 2 M Ft kárt okoztak.

Egy jásztelki tanyát fosztottak ki ismeretlenek. Szombatra virradóra a tolvajok bementek a körbekerítetlen tanya udvarára és az ólból elloptak 29 db 20 kg-os malacot.

Zsebtolvaj szedte áldozatait a hétvégén Jászapátin megrendezett kirakodó vásárban. Az egyik sértett nyitott táskájából 100.000 Ft-ot, a másik sértett nyitott szatyrából 20.000 Ft-ot emelt ki a tolvaj, míg a harmadik sértett szatyrát kivágva jutott a 22.000 Ft-ot tartalmazó pénztárcához.
A rendőrség nyomozást indított az ügyekben.

Jászalsószentgyörgy belterületén közlekedett egy szolnoki lakos a saját tulajdonát képező személygépkocsival, amikor a szolgálatos rendőrök intézkedés alá vonták. Az igazoltatás során megállapítást nyert, hogy a 30 éves férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, valamint a járművezetéstől el van tiltva. A férfit előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra, majd járművezetés az eltiltás tartama alatt szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési őrizetbe vételét követően fogdába szállították.

Jelentős értékre elkövetett betöréses lopás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás ismeretlen tettes ellen, aki dolog elleni erőszak alkalmazásával bement egy Jászladányon található használaton kívüli raktárba és onnan nagyméretű saválló tartályokat és villanymotorokat tulajdonított el. A lopással okozott kár több, mint négy millió forint. Az ügyben a Jászladányi Rendőrőrs dolgozói nagy erőkkel kezdték meg a nyomozást, melynek eredményeként a bejelentés napján egy jászladányi férfit őrizetbe vettek, akinek a házánál lefoglalásra került egy, a bűncselekmény során eltulajdonított villanymotor. Az ügyben végzett további adatgyűjtést követően a nyomozók három tartályt találtak meg feldarabolva egy Hevesi MÉH telepen csütörtökön, és további két jászladányi lakos őrizetbe vételére került sor az ügyben. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyek előzetes letartóztatását az ügyészségen kezdeményezték.

Ahogyan azt az állampolgárok is tudják, október 1-től népszámlálás vette kezdetét Magyarországon. Az ezt megelőző napokban a számlálóbiztosok minden egyes lakott épületbe eljuttatták az adatfelvételi csomagot, melyen az összeíró személy neve, azonosítója és telefonszáma szerepel. Amikor a számlálóbiztos felkeresi a lakásokat az összeírás, valamint a papír alapú önkitöltős kérdőívek begyűjtése miatt számlálóbiztosi igazolvánnyal igazolja magát, amelyen a neve, aláírása, azonosító száma, valamint a kártya hátoldalán a település jegyzőjének az aláírása szerepel. Ezen igazolvány kizárólag a számlálóbiztos személyazonosságát igazoló fényképes igazolvánnyal (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) együtt érvényes.

Sajnos számítani lehet arra, hogy a trükkös csalók is megjelenhetnek, ezért az áldozattá válás elkerülése érdekében készüljenek fel a számlálóbiztosok fogadására, a lakásban értékeiket (készpénzt, ékszert, betétkönyvet) ne hagyják szem előtt. A számlálóbiztosok érkezése kiszámítható, de ha bármely okból kétség merül fel a számlálóbiztos személyét illetően azonnal értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, vagy 112-es hívószámok egyikén!