Őszi betakarítás... - rendőrségi híreink

Szándékos bűncselekmény elkövetésén ért tetten a helyi járőr egy betörőt még az elmúlt héten Jászberényben. A 29 éves nő a Neszűr egyik körbekerített tanyájának kerítésén keresztül akart éppen távozni az eltulajdonított élelmiszerekkel és műszaki cikkekkel, amikor a Neszűrben szolgálatot teljesítő járőr elfogta.
Az elkövetőt a Jászberényi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki, ellene az eljárás gyorsított eljárás keretében kerül lefolytatásra.

Hat főből álló csapatot füleltek le a Jászapáti Rendőrőrs járőrei szeptember 14-én a kora délutáni órákban. Mezőőr jelezte a Rendőrségen, miszerint Jászapáti külterületén gyanús mozgást észlelt, több személy is termést takarít be egy mezőgazdasági társaság területén. A helyszínre érkező kollégák az elkövetőket igazoltatták, akik közel 250 kg paradicsomot szedtek össze mintegy 50.000 Ft. értékben. A termések lefoglalásra kerültek, így az okozott kár megtérült. Az újszászi lakosokat előállították a Rendőrőrsre, ahol gyanúsítottkénti kihallgatásukra sor került.

Egy jászladányi sértett részéről érkezett bejelentés szerdán délután a Rendőrségre, miszerint a kölcsön adott kerékpárját egy helyi lakosú férfi nem hajlandó részére visszaadni. A Jászladányi Rendőrőrs dolgozói az elkövető lakásán helyiség ellenőrzést és házkutatást hajtottak végre, melynek során előkerült a sértett kerékpárja szétszedett állapotban. A házban több, más bűncselekményből származó lakásfelszerelési tárgy és közlekedési jelzőtábla is lefoglalásra került. Az eljárás során adat merült fel arra vonatkozóan, hogy az elkövető a gyermekeit is rábírta a bűncselekmények elkövetésére, ezért vele szemben kiskorú veszélyeztetése miatt is büntetőeljárást kezdeményeztünk. A büntetett előéletű 38 éves férfi elsődlegesen a sikkasztás szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési őrizetbe, a törökszentmiklósi fogdába került. A büntetőügyekben nyomozás indult.

*********

A Jászberényi Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban négy súlyos és két könnyű sérüléses baleset történt. Ezek közül három baleset okozója is alkoholt fogyasztott a járművezetés megkezdése előtt.

*********

Illetékességi területünkön újból elszaporodtak a gépkocsi-feltörések. Sok ember felelőtlenül benne hagyja autójában a táskáját, mobiltelefonját, egyéb vagyontárgyait. Felhívom mindenki figyelmét arra, hogy értékeket ne hagyjanak a gépkocsi utasterében, hiszen az elkövető a gépkocsi ablaküvegét egy pillanat alatt betöri, és már el is tűnik az eltulajdonított tárggyal. Amennyiben hosszabb időre parkol le gépkocsijával érdemes a gépkocsiról könnyen leszerelhető tárgyakat pl. az antennát leszerelni, így azt nem tudja senki eltulajdonítani.

**********

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a Belügyminisztérium pályázati felhívást adott ki a 18 és 34 év közötti érettségizettek számára 2011. február 1-jétől kezdődő munkavállalásra, a Rendőrség állományába történő felvételre. A Rendőrség államilag elismert – a rendőr szakképesítés részét képező – érettségire épülő 5+1 hónapos, nappali munkarendben, a felnőttképzés szabályai szerint zajló objektumőr-kísérő rész-szakképesítés megszerzésére, hivatásos állományába várja a munkavállalókat.
A felvételt nyert pályázók már a képzés során, a próbaidő alatt is pályakezdő besorolású illetményre jogosultak. A jelentkezési határidő: 2010. október 22. A jelentkezés feltételeiről, módjáról a www.police.hu internetes oldalon, vagy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatánál tájékozódhatnak. A jelentkezéshez szükséges dokumentumok, nyomtatványok az internetes oldalról letölthetők.

Fazekas-Füzesi Nóra rendőr hadnagy
Jászberényi Rendőrkapitányság