Ki mint vet...

Csalás miatt hallgattak ki két férfit a Jászberényi Rendőrkapitányságon március 1-jén. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy a megelőző napokban megpróbáltak eladni több zsák vetőmag kukoricát, napraforgót, amelyek hamisítványok voltak.

A vevőnek azonban feltűnt, hogy az árut jóval a kereskedelmi ár alatt kínálták, majd ezt követően jobban megfigyelte a zsákokon lévő fémzárjegyet, amit szintén hamisítottak az elkövetők, valamint a zsákok silány minőségű vetőmagokat rejtettek. Az elkövetők által okozott kár jelenleg meghaladja az 1 millió forintot, de feltételezhető, hogy a két férfi már másokat is megkárosított, így a rendőrök várják azok jelentkezését, akik az elmúlt hónapokban olcsón, de hamis csomagolású vetőmagokat vásároltak.

Lopás miatt eljárás indult egy 39 éves férfi ellen, aki március 3-án, a délutáni órákban a jászberényi autóbusz állomásnál várakozó nő táskájából zsebtolvajlás módszerével eltulajdonított egy pénztárcát, illetve egy bankkártyát. A sértett amikor észlelte a lopást, azonnal értesítette a rendőrséget, és a szolgálatban lévő közrendvédelmi járőrök a bejelentéstől számított 9 percen belül elfogták az elkövetőt.