Semmelweis napi elismeréseket adtak át a kórházban

A hagyományok szerint az 1815-ben született Semmelweis Ignácnak, a világszerte legelismertebb magyar orvosnak születésnapján, július 1-jén tartják a magyar egészségügy legnagyobb ünnepét, a Semmelweis napot. Így történt ez Jászberényben is, ahol csütörtökön emlékeztek meg a kiváló orvosról, és köszöntötték mai kollégáit, akik a nagy elődhöz méltó módon folytatják hivatásukat.

Az Erzsébet Kórházban megrendezett ünnepségen, dr. Bálint Péter ügyvezető igazgató üdvözlő szavai után Erős Dénes és tanítványa gitárjátékát hallhattuk, majd dr. Fábián Ilona beszélt az anyák megmentőjének is nevezett híres orvosról, aki a lelkiismeretesség, a kötelességtudás és önzetlenség mintaképe volt, miközben a pénzszerzés, dicsőség vágya sosem vezérelte. Munkásságát máig hatónak és példamutatónak nevezte a főorvos asszony.

Az ünnepség vendégei között ott láthattuk dr. Szabó Tamás országgyűlési képviselőt, a város két alpolgármesterét, Nagy András és Juhász Dánielt, valamint a képviselő-testület egészségügyi és sportbizottságának tagjait: Sárközy Lászlót és Szántai Tibor elnököt.
Utóbbi rövid beszédében megköszönte az egészségügyben dolgozók munkáját, melyet – mint mondta – az önkormányzat is próbál lehetőségeihez mérten támogatni. Arra kérte a jelenlevőket, hogy munkájukat ezentúl is lehető legjobb tudásuk szerint, a már megszokott magas színvonalon lássák el, így növelve tovább az intézmény jó hírét.

Az ünnepség végén dr. Bálint Péter és dr. Szabó Tamás kezéből munkájuk elismeréseként tizenhét munkatárs vehetett át jutalmat, Mezőné Mizsei Tünde pedig a Magyar Egészségügyi Szakdolgozók Kamarája jászberényi szervezetének elismerésében részesült.

Az elismerésben részesült dolgozók:

Beszteriné Kovács Julianna szakasszisztens,
Dr. Csikó Sándor főorvos,
Duruczné Pernyész Éva csecsemő- és gyermekápoló,
Honti Judit gyógytornász,
Katonáné Nyitrai Katalin vezetőasszisztens,
Kazsimér Zsoltné segédápoló,
Kis Tamás megbízott vezető informatikus,
Kisnémet Péterné takarító,
Kovácsné Túri Piroska laborasszisztens,
Kreszács Ottóné szociális munkás,
Migácsné Nemes Júlia szakápoló,
Nagy Sándor szakács,
Palcsó Annamária mb. ápolási osztályvezető,
Sándorné Járomi Anikó anyaggazdálkodási osztályvezető,
Sárközi Melinda ápoló,
Szabó Anna ápolási asszisztens,
Török Jánosné asszisztens