Már megint etették a népet...

A május elsejére szervezett ballagások miatt talán kissé foghíjasabb volt a hűtőgépgyári füvespálya és környéke szombat délelőtt, hiszen aki a ballagási ebéddel eltelítődik, már nehezen szánja rá magát, hogy kimenjen a város szélére még egyet dodzsemezni.

Fotó: Szalai GyörgyFotó: Szalai GyörgyPersze ettől függetlenül szép a szokásos színpadi produkciók és az 500-600 forintos körhinta még mindig megtalálja a maga közönségét, ám az egy négyzetméterre eső jászberényiek száma kétségtelenül a Fidesz által felállított sátoregyüttes környékén volt a legnagyobb. Tavaly három, idén négy óriási bográcsban rotyogott a birka és a marhalábszár, elvégre azóta ( ha a múlt júniusi EP választást is beleszámítjuk) két győzelem a van a párt mögött. Ilyenkor aztán barátból és éhes szájból is több akad, de mint elmondták, ők nem nézik, ki áll a kondér elé, szívesen látnak mindenkit. No, hát nem is volt gond az étel elfogyasztásával s valahogy az a pár hordó sör is gazdára lelt a nap végére.

Fotó: Jászberény OnlineFotó: Jászberény OnlineSzokás szerint a Fidesz sátortól nem messze illett volna tanyázni az MSZP-nek, ők azonban most egy félreeső, hűvösebb helyet szemeltek ki maguknak. Az illatok itt is csábítóak voltak, még ha csak egy bográcsból is kígyóztak elő. Kis párt, kis felhajtás. Itt minden csendesebb, szolidabb volt, az asztaloknál is jóval kevesebben üldögéltek, ám a vendégszeretetre itt sem lehetett panasz. A párt „kemény magja” Ica nénivel az élen, puhára főtt pörkölttel és debrőivel invitálta az arra járó ismerősöket. Jól kifőzték, mi meg bekajáltuk...

Jóval kisebb felhajtás volt a Jobbik háza táján. Konkrétan semmi. Úgy halottuk ők is tervezték a kitelepülést, de technikai okok miatt ez nem jött létre. Így aztán tettünk egy kört a „vurstliban”, ahol persze minden megvolt, ami kellett. De ezzel annyi is volt a majális fílingnek. Hiába, a kockás pléden üldögélő vagy bográcsok körül sürgölődő családok már évek óta hiányoztak, mint ahogy a munkahelyi sátrak és a debreceni páros is a múlt homályába veszett. Persze lehet, hogy ha újra a kiserdőben lenne a rendezvény, már akkor sem működnének ezek a dolgok. Pedig úgy emlékszem, hogy az az egész olyan jó volt.

Vagy csak gyerek voltam?

A cikk fotóit Szalai György készítette. További képek a Galériában! Kattints a fotókra!A cikk fotóit Szalai György készítette. További képek a Galériában! Kattints a fotókra!