Táncházak a Vizuban

Szombaton 4 alkalomból álló táncház sorozat veszi kezdetét a Jászság Népi Együttes szervezésében, az együttes Szakmai Házában (Jászberény, Víz utca 1.). A táncházak minden alkalommal 17.00-19.30-ig Gyermek táncházzal, kézműves foglalkozásokkal, énektanulásokkal veszik kezdetét. Rövid átállás után 20.00-24.00-ig tart a felnőtt táncház.

A táncházakban, a népzenét kedvelők körében jól ismert turai Zagyva Banda és a Jártató Zenekar fog muzsikálni, koncertezni, a fellépőket kísérni. Az erdélyi és magyarországi táncok oktatásáról a jászság táncegyüttes elismert oktatói, vezetői gondoskodnak: Péter Zsuzsa- Busai Norbert, Mosóczi Lívia-Dudás Dániel, Urbán Mária-Szűcs Gábor.

Minden táncház első táncrendje, itthon maradva, jászsági táncok lesznek, így aki rendszeresen részt vesz a táncházakban a négy alkalom végére megismeri, elsajátítja a jászsági csendes, friss, oláhos táncok alapjait, megismeri szűkebb hazánk a Jászság hagyományait.

A jászsági táncokat Kuli Orsolya és Kocsán László a Jászság Népi Együttes művészeti asszisztensei, a Jászberényi Hagyományőrző Együttes művészeti vezetői tanítják, kik jászsági tánctudásukért, hagyományápolásukért megkapták a Fülöp Ferenc Hagyományőrző Szólótáncosi Díjat.

Táncház időpontok:
február 13. szombat
március 15. hétfő
április 24. szombat
május 15 szombat

Várunk minden érdeklődőt Táncházainkba!

Belépődíj:

Gyermektáncház: 500,- ft. kísérőjegy: 100,- ft.
Felnőtt táncház: 500.- ft.

Információ:

Kocsán László ponty3@freemail.hu 57/ 503 265