ELTE szociotábor Jászberényben

Július elején került megrendezésre az ELTE TÁTK már hagyománnyá vált Szociotábora, melyet idén két helyszínen rendeztek meg, Hevesen és Jászberényben. Az ELTE szociális munka szakos hallgatói családokat látogattak meg más-más Jász településeken és kutatták a szegénységet, a családok helyzetét, hasonlóképpen Hevesben is.

Azonban ezen a rendezvényen került megrendezésre egy új szakma egyik kurzusa, képzési modulja, mely a Tapasztalati Szakértők képzésének egyik fontos állomása. A családokat teamek látogatták, akik tagjai a következők voltak: egy hallgató, egy végzett, már gyakorló szociális munkás, valamint egy szegénységben élő tapasztalati szakértő, illetve mentor. Az önkéntesek között voltak az ELTE más szakjairól hallgatók, valamint képviseltette magát az EKF, a SZIE ABK, illetve a SOTE is.

A kurzus alatt a kutatáson kívül számos csapatépítő program várt a résztvevőkre, valamint a képzés résztvevőire, beszélgetések, eszmecserék, ismeretterjesztő előadások..
A képzés szervezője a Magyar Szegénységellenes Hálózat (www.mszeh.hu), a Budapesti Szociális Forrásközpont (www.bszf.hu), a Szociális Innovációs Társulás (www.innovaciokozpont.hu), valamint a Magyar Vöröskereszt (http://szabolcsszatmarberegmegye.voroskereszt.hu/)
.
A Tapasztalati Szakértőkről bővebben itt (is) olvashat: www.bszf.hu