Nagy András Megyei Pedagógiai Díjat vehetett át

Nélkülözhetetlen és mással nem pótolható a társadalmi munkamegosztásban a pedagógusok áldozatos tevékenysége, amely egyben a nemzet-nevelés alapja is - mondta Fejér Andor, a Megyei Közgyűlés elnöke azon a megyei ünnepségen, ahol a pedagógus nap alkalmából adtak át elismeréseket kiemelkedő munkát végző pedagógusoknak, nevelőknek.

A pedagógusok tiszteletet érdemelnek, azért, hogy nap mint nap, óráról órára megfelelnek a tőlük elvárt rendkívül összetett feladatnak, miközben olyan különleges gondokkal kell szembenézniük mint például az agresszió. Nem véletlen, hogy az új kormány egyik első lépése volt a közfeladatot ellátó személyek - köztük a pedagógusok - ellen elkövetett erőszakos cselekmények büntetési tételeinek szigorítása - fejtette ki Fejér Andor, majd átadta az idei Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Díjakat.

A Jászságból Borhy György, a jászapáti Mészáros Lőrinc Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium kertészeti műszaki tanára, valamint a jánoshidai Jászsági Közoktatási Intézmény Napsugár Egységes Óvoda - Bölcsőde nevelőtestülete mellett ebben a díjban részesült Nagy András, matematika-fizika szakos középiskolai tanár, a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium volt igazgatója is.

A 2009 novemberében nyugdíjba vonult Nagy András a méltatás szerint kimagasló színvonalú oktató-nevelő tevékenységéért, eredményes, újító vezetői munkájáért kapta meg az elismerést.

Ezúton is gratulálunk neki!