Mesterhármasra készülve...- Az MSZP ismét Dr. Gedei Józsefet indítja a parlamenti helyért

Az alapszervezetektől beérkezett vélemények alapján, csak egyetlen név került szóba az MSZP Felső-Jászsági országgyűlési képviselőjelölt állítása során. Ez pedig Dr. Gedei Józsefé, aki immár nyolc éve képviseli választóit az országgyűlésben - kezdte kedd reggeli sajtótájékoztatóját Balogh Béla a szocialisták jászberényi szervezetének elnöke. Az a tevékenység, amit ez idő alatt végzett, az nemcsak szorgalmas, de eredményes is volt az általa képviselt települések mindegyike esetében. Sikerült az idők során adódó, különböző fejlesztésekhez kapcsolódó lehetőségeket kihasználnia.

A képviselő sikeres tevékenysége által jutott például több település komoly működési támogatáshoz, meghatározó szerepe volt az utakkal, a szennyvízhálózatokkal kapcsolatos beruházások, illetve az önkormányzati intézményekhez kapcsolódó felújítások esetében is – emelt ki néhány olyan érvet helyi szocialista elnök, amely alapján egyértelműen Gedei József mellett tették le voksukat. Nem csak választókerületének képviseletét, de az országgyűlés által rárótt feladatokat is sikerrel oldotta meg Gedei József, az itt élő emberekkel, önkormányzatokkal és civil szervezetekkel pedig kiemelkedő a kapcsolata.

A döntés már tavaly év végén megtörtént, de nem szerették volna, ha ők kezdik el a kampányt, márpedig a jelölt bemutatása, ha nem is hivatalosan, de a kampány kezdetét jelentheti – mondta Balogh Béla, aki hozzátette: úgy látszik a Fidesz hosszabb kampányra rendezkedett be. Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor már a nap felfelé ívelő pályán van, és az is jelzésértékű lehet, hogy az MSZP egy ilyen, felívelő szakaszban jelenti be jelöltjét és nem a decemberi, még lemenő nappálya idején – tette hozzá némi könnyed felhanggal az elnök, hogy azért lássuk: egy sikeres kampány érdekében bizony millió szempontot szem előtt kell tartani. Összefogással, a nyilvánosság igénybevételével és egy jó programmal sikeres lehet a kampány - tette hozzá.

Dr. Gedei József és Balogh BélaDr. Gedei József és Balogh BélaGedei József, kinek a döntés értelmében másodszor lesz alkalma megvédeni képviselői székét a trónkövetelőktől, megköszönte az újabb jelölést, ami bizony jólesik neki - mondta - mint ahogy mindenkinek jólesik, ha elismerik a munkáját. Nyilvánvaló, hogy ezt egyedül nem tudta volna véghezvinni, ezért párttársainak, hivatali munkatársainak, és persze a választópolgároknak is köszönettel tartozik. Nyolc évvel ezelőtt az alapján fogalmazták meg céljaikat, hogy az itteni emberek gyorsabb, lendületesebb fejlődést szeretnének. Ebben partner volt mind az MSZP, mind a kormány.

Jó példa erre, hogy ebben az évben 3 milliárd forintot hozunk ide, amihez további 1 milliárdot teszünk hozzá helyben. Mi ez, ha nem siker? – tette fel a költői kérdést a képviselő úr, aki arra is büszke, hogy mind országosan, mind külföldön méltán tudta képviselni a Jászságot.
A beruházások mellett ugyanakkor nagyon fontos az emberi kapcsolatok fejlesztése, az emberekkel, a különféle szintű közösségekkel kialakított jó viszony – mondta Dr. Gedei, aki úgy érzi ezen a téren is eredményesen tudott működni.

Készen állok a további munkára, ugyanakkor mindegyikünknek jobban össze kell fogni, mert a külső körülmények – és ezek nem elsősorban politikaiak - nem Európának kedveznek - fejezte be mondanivalóját a Gedei József.

A sajtótájékoztató itt azonban még nem ért véget.

- Nem fizette be a gázszámlát a Fidesz, így most nincs fűtés az irodákban, ezért kellett egy erre az alkalomra bérelt helyiségben beszélgetni a sajtó munkatáraival - válaszolt a még fel sem tett kérdésre Balogh Béla. Mert arra valóban kíváncsiak voltunk, miért a székhelyüktől 15 méterre kellet megrendezni ezt a beszélgetést. Mint megtudtuk, a Fidesz nem partner a közösen használt ingatlannal kapcsolatos problémák megoldásában, így most kissé fagyos a hangulat a két párt között, hiszen a Táncsics Mihály utcai épületet a gáz kikapcsolása miatt egyikük sem tudja megfelelően használni. Balogh úr- elmondása szerint- olvasztaná a viszonyt, ám amíg nincs helyi Fidesz alapszervezet nincs kivel tárgyalnia.

Miután kapott a Fidesz hideget-meleget ( inkább hideget…) újságírói kérdésre az előttünk álló kampányra is kitért az elnök, aki arról beszélt, hogy az ő esetükben nem igazán tud senki lejárató jellegű megnyilatkozásokról beszámolni, míg róluk több ilyen anyag is napvilágot látott. Az elmúlt időszak eredményeire és a jövőbeni elképzeléseik megjelenítésére építik majd a kampányt és azt is nagyon szeretnék, ha a jelöltek nyilvánosan, szemtől szemben is megmérettetnének. Sok pénzük most sincs, de mindent megtesznek, hogy üzeneteik eljussanak a választópolgárokhoz.

Gedei József átvéve a szót, elmondta: nem számít könnyű kampányra, mint ahogy az elmúlt évek hétköznapi munkája során sem volt mindig zökkenőmentes a két oldal kapcsolata. Néha bizony nemtelen eszközökkel, valótlan állításokkal támadták. Legutóbb leendő ellenfele, Dr. Szabó Tamás neve alatt jelent meg a Magyar Nemzet Online-on olyan vélemény, ami nem fedi a valóságot és valószínűleg már kampánycélok adták meg ennek a nyilatkozatnak az alapját – nem is hiszi, hogy a kórházigazgatótól származnak ezek a sorok, ezért levélben kérte Szabó Tamást, fogalmazzanak meg egy közös helyreigazítást.

Ám az is igaz, jó párszor a képviselők együttműködése, közös akarata volt egy-egy siker alapja - ez mind helyben, mind az országgyűlésben igaz.

A Jobbik előretörését felvető kérdésre röviden annyit mondott: a számok beszélnek. Az emberek egy része csalódott, ebben a helyi törekvések részbeni kudarcai is szerepet játszanak, ilyen például a Neszűr problémája. Attól sem lehet elvonatkoztatni, hogy világgazdasági válság van. A parlamenti ellenzék sajnos nem volt konstruktív abban a tekintetben, hogy megtegyék a szükséges reformlépéseket. Így pedig nagyon nehéz. Ilyen körülmények között a szélsőségek felerősödnek. Ha pedig ehhez hallgatólagos támogatást is kapnak - és most nem pártról beszélek - csak erősödhetnek - mondta Gedei József, aki hozzátette: azt reméli Magyarország józan és eldönti majd a demokratikus és nem demokratikus erők közül kiket támogat.