MDF Jászberény - Betelt a pohár!

Maroknyi csapat várta ma délután az újságírókat a Magyar Demokrata Fórum irodájában. A pár négyzetméteres helyiségben kényelmesen elfértek mindazok, akik még valamilyen szinten kötődnek a párthoz. Helyesebben csak kötődtek, hiszen Szentesi Mihály és társai - talán érthető módon - fájó szívvel, keserű szájízzel és bizony elcsukló hangon jelentették be: megszűnt az MDF jászberényi csoportja.

Hogy hol is bicsaklott meg a dolog, erre kereste a választ az MDF színeiben adott utolsó sajtótájékoztatóján Szentesi Mihály:



A kényszeredett csendet a városi lap újságírónője, Kiss Erika törte meg, aki meglepő „búcsúajándékot” hozott: megkereste azokat a jegyzeteit, melyet egykor, szemtanúként, a párt jászberényi szervezetének megalakulásakor vetett papírra.



A hamarosan gazdátlanná váló iroda faláról Antall József tekint le „ködbe vesző hagyatékának” utolsó őrzőire. A régi plakátok még a szebb napokat idézik, bár szemet szúr egy valószínűleg még 1990-ben nyomott falragasz, melyen az akkori MDF és az akkori SZDSZ közötti különbséget próbálták érzékeltetni a demokrata Fórum kampányszakemberei...






...”Akkori” mondom, és pont ez az, ami miatt Szentesiéknél betelt a pohár: szerintük a két pártnak semmi keresnivalója egy közös szövetségben, hiszen már a jelölt személyében sem tudnak egyezségre jutni...