Jászmagyar szívvel tükörbe nézni...

Az alábbiakban Deák Miklósnak, a Jobbik jászberényi szervezete nemrég leköszönt elnökének sajtónyilatkozatát tesszük közzé:

TISZTELT JÁSZBERÉNYI POLGÁROK!

Amikor elbúcsúztam a Jobbik-Jászberény elnöki posztjától, sajtóközleményemben írtam
a közélet tisztaságáról, a korrupció ellenes harc fontosságáról és arról hogy ennek tudatában fogom civilként folytatni tevékenységemet. Úgy gondolom, ennek most jött el az ideje. Néhány hónap és önkormányzati választás következik Jászberényben is.

Az utóbbi hetekben nagyon sok érdekes történet került újra előtérbe. Az általam fontosnak tartott és összegyűjtött anyagokat jogász vizsgálja, és közösen arra a megállapításra jutottunk, hogy ebben a ciklusban érdemes a jászberényi, a megyei és az országos ügyészségen a feljelentéseket megtenni. Nem az a célom, hogy igaztalan vádaskodással, kreált büntetőperekben közszereplőket járassak le és szégyenítsek meg. A célom az, hogy egy tiszta közélettel büszkélkedő kisvárosban, biztonságban és szebb jövő reményében nevelhessem fel a gyermekeimet. Mi is kell ehhez? Csak ismételni tudom magam. Egy tiszta közélet! Olyan mindenki számára átlátható önkormányzatot kell felállítani, ami nem egyéni és szűk csoportok érdekeinek érvényesítését, hanem Jászberény város gyarapodását veszi figyelembe, olyan közéleti szereplőkkel, akik az állampolgárok kérdéseire bármikor tiszta szívvel tudnak felelni. Jelenleg nem így van!

A jászberényi lakosok által feltett kérdésekre nem, vagy csak részleges, de az is lehet hogy valótlan válaszok érkeznek. Ez történt egy 25 pontos kérdéssorral is, amit Dr. Gedei Józsefnek adtunk át társammal. Ebben olyan kérdések fogalmazódtak meg, amik Jászberény jövőjét erősen befolyásolják. Ilyen például a képviselők által felépített városvezetői struktúra, amiben döntenek és saját magukat ellenőrzik. (Ez önmagában alapot adhat tévedésre, korrupcióra.) Ilyen a megválaszolatlan kérdések sora, JSE, Fahíd, csemegetömb, VVZrt, Neszűr, geotermikus energia és a kórház kérdése, de sorolhatnánk tovább. Mind-mind olyan kérdések amikre most kell valós választ kapnunk! Most, és nem később!

Ezért állt össze a feljelentéssor ami a következő hetekben az ügyészségekre kerül. Ha csak az lesz az eredménye, hogy visszavonulnak vagy meg sem jelennek a város közéletében azok az emberek akik erkölcsileg, etikailag alkalmatlanok arra hogy egy várost vezessenek avagy nem tudnak tiszta JÁSZMAGYAR szívvel bármikor tükörbe nézni már megérte a munkát.

Tisztelettel. Deák Miklós