Jászberény egy jó hely

Évzáró sajtótájékoztatóra hívta össze az újságírókat Jászberény város polgármestere. Bár a tájékoztató összehívásakor úgy volt, hogy a testület által akkor még nem támogatott helyi autóbusz közlekedés lesz a fő téma, annak rendeződésével - hiszen a képviselők egy soronkívüli ülésen mégiscsak megszavazták azt - inkább egy rövid vissza- és előretekintésre vállalkozott városunk első embere.


Persze a buszjáratokról is esett néhány szó, hiszen Gedei József szerint az ez ügyben mutatott hozzáállás, a probléma kezelése elég pontos látleletet ad a berényi képviselő-testületről.



Polgármester úr külön köszönetét fejezte ki annak a 14 „felelős” képviselőnek, akik fontosnak tartották és fel merték vállalni a döntést, ellentétben azzal a tíz képviselővel, akik – nyilván meg volt rá az okuk - nem jelentek meg az ülésen. Elmondása szerint ezzel semmiféle szembeálltást nem szeretne végezni, inkább csak reméli: a jövő nagy súlyú döntéseihez mindig meglesz a szükséges 13-14 képviselő.Ami - ismerve a város előtt álló feladatokat - bizony nem hátrány.



A tovább nem halogatható lépések közül kettőt emelt ki Gedei József. Az egyik a JVV Zrt működésének és szervezeti átalakításának kérdése volt. A város működését alapvetően jellemzi, hogy miként kezeli a vagyont – mondta a polgármester. A JVV Zrt-vel kapcsolatban az elmúlt években felmerülő problémák (strand, uszoda bezárás, műfüves pálya működtetésének anomáliái) jelezték, hogy nincsenek rendben a dolgok. A testületnek ezekkel foglalkozni kell. A másik nagy gondként a Szent Erzsébet kórház gazdálkodásának az üzleti tervtől történő eltérését nevezte meg.



Ezek a kérdések tovább már nem megkerülhetőek, s a többihez hasonlóan a Kórház ügyeinek rendbetételénél is nagy szerepe lesz a felelős képviselői magatartásnak - mondta a polgármester úr, aki - mivel nemcsak az év, de a sajtótájékoztató vége is közeledett - a köszönő szavakkal sem fukarkodott.