Üzleti lehetőségek a Jászfényszaru Ipari Parkban

A Jászfényszaru Ipari Park munkatársai kedden délelőtt mutatták be azt az üzemcsarnokot, melyet – részben vagy egészben - 2010 II. negyedévétől vehetnek majd bérbe a vállalkozások. Az Ipari Parkot működtető Ipari Centrum Kft. 2007-ben döntött úgy, hogy a gazdaság fejlesztését, a vállalkozókat új üzemcsarnok építésével segíti. Ezáltal egy-egy cég könnyebben vághat bele munkájába, a bérlés után pedig a későbbiekben akár beruházást is megvalósíthat Jászfényszarun, így teremtve munkahelyeket.

Az 1848 négyzetméteres korszerű üzemcsarnok – az Észak-alföldi Operatív Program pályázatának támogatásával - hamarosan elkészül. A projekt megvalósításának teljes költsége 265 millió 147 ezer forint. Ennek mintegy 50%-a a pályázati támogatás.

A látogatás során az érdeklődők a raktárterület bérlésével kapcsolatos kérdéseikre is választ kaptak. Szó esett arról is, hogy az ipari park – ahol jelenleg 12 cég mintegy 2000-2500 embernek ad munkát - újabb 10 hektáros területtel bővül, ahol már zöldmezős beruházásra is lehetőség lesz.

A bemutatót követően konferenciát rendeztek Jászfényszarun, ahol a jelenleg elérhető infrastruktúrával, a szolgáltatásokkal, az új csarnokba telepíthető tevékenységekkel is megismerkedhettek a gazdasági szakemberek. Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester köszöntője után dr. Csorján Balázs, az ITD Hungary Zrt. Észak-alföldi régióvezetője a befektetői telephelyekkel szembeni elvárásokról beszélt.

Fazekas Éva, az Észak-alföldi Régió jászberényi kistérségi koordinátora a 2010-es év ÉAOP gazdaságfejlesztési lehetőségeit ismertette, ezek között kiemelten a telepfejlesztési, ipari parkok fejlesztését segítő pályázatokat, de szó volt a klaszterek létrehozását, beszállítói hálózatokat ösztönző projektekről is.

A vállalkozások kétlépcsős megtelepedését segítő projekt és a jászfényszarui ipari park jövőképe Versegi Lászlónak, az IC Kft. vezetőjének előadásából bontakozott ki. A terveikben a terület bővítése mellett további raktár építése szerepel. Egy vállalkozói házat is építeni terveznek, ahol 8-10 irodahelyiség, 4-6 műhely és konferenciaterem kialakítása is lehetséges.

A jászfényszarui konferencia egyik célja éppen az volt, hogy az érdeklődők számára információkkal szolgáljanak, s ha más tevékenységek végzésére mutatkozik igény, akkor távlatos elképzeléseiket ehhez igazítsák.

Az egyedülálló vállalkozásösztönző, a kis- és középvállalkozások indulását segítő jászfényszarui kezdeményezés iránt élénk érdeklődés mutatkozott meg a keddi konferencián.