Tegyük szebbé a gyimesfelsőloki gyerekek ünnepét!... - II. Csángó Karácsony

Elsősorban könyveket várnak, de ruháknak és minden más olyan tárgynak is örülnek a szervezők, amelyek bár használtak, de még jó állapotúak… Idén ismét elkezdődött a gyűjtés, hogy az immár Jászberény testvérvárosai között szereplő Gyimesfelsőlok gyermekeinek még boldogabbá és emlékezetesebbé válhasson a Karácsony – tudhattuk meg azon a sajtótájékoztatón, melyet a Jász Trió Tv szerkesztőségében tartottak hétfőn délelőtt.

Mint elhangzott, az adományokkal a szervezők nem titkolt célja a gyimesi kultúra és az ottani magyarság erősítése. Tóth József és Kocsán László a szervezők nevében elmondták: nincs könnyű helyzetben az ottani magyarság, ezért is fontos a segítség. Bár a gyimesiek büszke emberek és sosem panaszkodnának, ugyanakkor szívesen fogadnak mindennemű támogatást, örülnek annak és természetesen hálásak is érte. A múlt évben első alkalommal megtartott Csángó Karácsonykor gyönyörű műsorral várták a vendégeket a felsőloki gyerekek, akiknek – hála a felajánlásoknak - több mint háromszáz mikuláscsomagot is ajándékozhattak a jászberényiek.

Segíteni szövetkeztek - Baranyi Béla, Nagy András, Kocsán László, Juhász Dániel és Tóth JózsefSegíteni szövetkeztek - Baranyi Béla, Nagy András, Kocsán László, Juhász Dániel és Tóth József

A Mucsi Gyula által több éve végzett erdélyi, gyimesi segítségnyújtásából és adományozásból megszülető Csángó Karácsony szervezői idén is kérik a berényiek segítségét!
Ez évben december elején szállítják ki az addig összegyűlt felajánlásokat, melyeket a Jász Trió Tv szerkesztőségében (Jászberény, Bercsényi út 5.) lehet leadni. Azoknak is van lehetőségük segíteni, akik pénzbeli adományt kívánnal eljuttatni a testvértelepülésre. Ők az Országos Néptánc Baráti Kör Egyesület "Gyimesfelsőlok alszámlá"jára utalhatnak, melynek száma: 10104260-02383900-02003008 ( Budapest Bank - Jászberény)

Gyerekek és számítógépek gyűrűjében - Mucsi Gyula, a Csángó Karácsony ihletőjeGyerekek és számítógépek gyűrűjében - Mucsi Gyula, a Csángó Karácsony ihletőjeEzúttal azonban az ajándékokon kívül mással is kedveskednek a felsőloki gyerekeknek a szervezők. Baranyi Béla a jászberényi mozi üzemeltetője jóvoltából hosszú évtizedek után ismét lesz filmvetítés a településen. Juhász Dániel alpolgármester pedig arról számolt be a megjelent újságíróknak, hogy a berényi polgármesteri hivatal műszaki fejlesztése során fölöslegessé vált de még jó állapotú számítástechnikai eszközöket is magával viszi a küldöttség, melyeknek nemcsak az iskolában, de a közigazgatásban, a hivatalokban is jó hasznát vehetik a testvértelepülés lakói.

A testvérvárosi kapcsolat megszületésénél sokat segédkező Nagy András városkapcsolati tanácsnok örömét fejezte ki, hogy a civil kezdeményezés folytán létrejövő kapcsolat folyamatosan erősödik, majd remek zárszóként hozzátette: aki egyszer ellátogat a Tatros partjára, mindig visszavágyik.