Váratlan vereség Ózdtól

A szombati mérkőzések során a „kis Fradi” mellett (kikaptak otthon Gyöngyöstől), Jászberény okozta a másik vaskos meglepetést, ugyanis az eddig pont nélküli ózdi gárda Berényben bizonyított először.

Jászberény - Ózd = 1:3 (0:1)

A szombati mérkőzésre ezúttal is közel 200-an voltak kíváncsiak Jászberényben. A meccs előtt természetesen mindenki arra számított, (kivéve persze a vendégszurkolókat), hogy a múltheti lelkes játék után legázoljuk a volt kohász város fiait. Sajnos tévedtünk, a vendégcsapat vaskos meglepetésre, elvitte mindhárom pontot a Jászság fővárosából.

Pesti József a következőképpen küldte pályára csapatát:

Papp T. – Móczó, Gulyás, Farkas, Gál, – Bárkányi Szilágyi (Vaszicsku), László (Tóth T.), Vidra, – Tóth Márk, Hamar.

Az összeállításból kitűnik, hogy hiányzott a védelem tengelyéből két meghatározó játékos, mégpedig Lukácsi, aki sérült volt, Krajcsek pedig eltiltását töltötte. Ez meg is látszott a hátsó soron, hiszen a vendégek többször zavarba hozták őket. Ez a zavar egy félóra után vált végzetessé, amikor Jefferson a vendégek brazilja, egy csel után kilőtte a hosszú alsót, 0-1.

A legnagyobb hiba az első félidő lefújása előtt történt. Igazából nehezen lehet eldönteni, hogy ki hibázott nagyobbat, Gál Olivér-e aki a középkörben visszahúzta ellenfelét, vagy a játékvezető, aki elhamarkodottan kiállította őt. A szabálykönyv úgy fogalmaz ui. hogy ezt akkor tegye a sípmester, ha a játékos gólhelyzetben van. Erről ebben a helyzetben nem igen lehetett beszélni, hiszen a „belépő” a félpályánál történt több védővel egy vonalban, közülük bárki beérhette volna az esetlegesen kilépő vendégjátékost. Sajnos a bíró hajthatatlan volt és ez úgy néz ki három pontjába került a berényi csapatnak.

Igaz ugyan, hogy a második félidő elején már a második helyzetet gólra váltották a fiúk Hamar révén, de utána következett két rövidzárlat, amit mindkétszer Jefferson használt ki 1-3. Ezt a hátrányt a 70. percben Vidra próbálta lefaragni, de lövését egy vendégvédő a gólvonalról mentette szögletre. Hamar is igyekezett még egyszer mattolni a vendégportást, lövése már túl is jutott a kapuson, ám Gacsal a gólvonalról kifejelte a labdát.

Ezúttal hiányzott a tűz a berényi fiúkból, a szerencse is elpártolt tőlük, talán a játékvezető is túl szigorú volt annál a bizonyos szituációnál. Ezt a három fontos tényező az, ami a vereséghez vezetett. Így azt kell mondjam, hogy a nagyon lelkesen játszó vendégek – bár a szerencsével sem álltak hadilábon – megérdemelt győzelmet arattak.

Jövő szombaton nem lesz bajnoki meccs, de ennek ellenére nem fognak unatkozni a fiúk és a kíváncsiskodó nézők sem. Szerdán Jászboldogházán Magyar Kupameccset játszanak, szombaton pedig barátságos mérkőzésen látják vendégül a szintén NB III-as Szolnoki Spartacus gárdáját.