Jánoshidán maradt az Euro-Novex Kupa

Visszavágott Jánoshida labdarúgó csapata a Jász Foci FC Jászberény csapatának a múlt szerdán elszenvedett berényi vereségért. Jókor tette mivel ezzel a győzelemmel otthon tartotta a Sziráki Károly által felajánlott Euró-Novex Kupát.

Jánoshida – Jászberény 3-2 (3-1)

Fotó: Pesti JózsefFotó: Pesti József

Már a múlt héten sejteni lehetett, – az induló csapatok erőformáját ismerve – hogy ez a két csapat fogja játszani a döntőt. Így is lett, hiszen a hazaiak mindkét ellenfelüket legyőzték. A berényi gárda ugyan 0-0-át játszott Fényszaruval szombaton, de ez is elég volt a döntőbe jutáshoz.

Pesti József edző a következő 11 fiút küldte harcba a hazaiak ellen:
Papp T. – Vaszicsku – Krajcsek, Gulyás, Gál – Móczó N., Bárkányi, Vidra, Papp T. – Szilágyi, Hamar.
Csereként pályára lépett még: Tövishegyi, Urbán László és Tóth Tamás

Vígh Tibor fiai – élvezve a hazai pályát és közönséget – nem bíztak semmit a véletlenre, hiszen 2-0-ra elhúztak. A 2. gól után a 30. percben hátrányba került a berényi alakulat, hiszen a játékvezető Papp Tamást reklamálásért (2. sárga lap után) kiállította. A berényi hálóőr a 2. gól miatt tett szemrehányást Csukás síp-mesternek, szerinte ugyanis (és sok más szerint is) lesből született a találat. Ennek ellenére szépítettek a vendég, Jász FC focistái (2-1), de Német Gyuláék még a félidő végén válaszoltak (3-1). A második játékrészben Hamar Ádám újból eredményes volt, (3-2) de a hidai győzelmet már nem tudták megakadályozni.
A gólokat jánoshidai részről: Pelles, Német, és Lajkovics szerezte, a berényiek közül pedig Hamar jegyzett 2 gólt, az egyiket 11-esből.
A jászberényi labdarúgó csapat szerdán nem lép pályára, a hétvégén viszont Alattyánon, Magyar Kupa mérkőzésen szerepelnek.