Győzelemmel búcsúzott az NB II-től a JSE

Már a mérkőzés elején a „nézőseregből” lehetett sejteni – lehettek vagy százan – hogy nem kell lerágni a körmünket a focimeccs alatt. Sajnos igazunk lett, de a három pont végül is csak Jászberényben maradt:

Jászberény – Tököl 1-0 (0-0)

A berényi gárdából a következő játékosok szerepeltek a „búcsú” meccsen:

PAPP T. - Szerencsi, VILLÁNYI, LUKÁCSI, Árpás (Móczó) - Gulyás (Gál O), Bárkányi, Hevesi-Tóth, Hibó - VASZICSKU, Hamar (Kiss T).

A mérkőzés békésen kezdődött, nem is csoda hiszen két csalódott gárda játszotta tét nélküli meccsét a berényi stadionban. Az első érdemleges feljegyzést félóra elteltével tehettük, amikor Hamar Ádám, a kapussal állt szemben, de ő a mellette futó Vaszicsku elé gurított, akinek 8-9 méteres lövését egy védő a gólvonalról kivágta. Majd a pihenő előtt egy perccel a vendégek veszélyeztettek, de Papp Tamás óriási bravúrral hárítani tudott.

A 2. félidő elején újra Pappnak kellett bizonyítani, hogy legalább kapus poszton biztos, hogy nincs probléma a hazai gárdánál. A 70. perc tájékán Bárkányi Arnoldot küldte a játékvezető idő előtt zuhanyozni egy kezezés után, ugyanis két sárga után piros lap jár általában. Itt is így történt.

Fotó: Pesti JózsefFotó: Pesti József

A hazai csapat becsületére legyen mondva, hogy a létszámhátrány ellenére is támadásban maradt, sőt egy szép Gulyás elfutás és beadás után, Vaszicsku használta ki a lehetőséget: 1-0. Az utolsó percekben a vendégek ismét tesztelték Papp Tamást, de a hazai portás ezúttal sem hibázott, és ezzel nagy érdemeket szerzett a győzelem kivívásában. Ami ezen a napon igen nehezen ment a hazai focisták számára, hiszen már a múlt héten tudták, hogy nincs tovább NB II.

Ezúttal a nézők buzdítására sem számíthattak, egyrészt mert kevesen voltak, másrészt Ők is csalódottak voltak és inkább csak „oktatták” a játékosokat a bekiabálások alakalmával. Továbbá elmaradt a szokásos dobpergés is szombaton délután, hiszen a Red-Blues, vagyis a csapatot mindig éltető „B közép” már korábban bejelentette honlapján, hogy BEFEJEZTÜK!

Nos a Jászberényi SE focicsapata is befejezte szombaton este a zöld gyepen. Ugyanis Váczi Gyula tájékoztatása szerint a fehér asztal mellett még folytatódik a meccs. No nem a Tököl ellen, hanem az esetleges NB II-es tagságért, hiszen beadhatják nevezésüket nemcsak az NB III, hanem az NB II-es szereplésre is.

A többi már az MLSZ-en múlik és természetesen a nevezéshez illetve a részvételhez szükséges „aprópénzen”. De hogy ez rendelkezésre áll-e majd?