Kyokushin karatékák a műfüvön…

A kispályás focisták ugyan befejezték a bajnokság első felvonását, ám a műfüves labdarúgó pálya nem maradt árván, hisz több mint 400 karatéka „szállta meg”. No nem kell rosszra gondolni, hiszen hétfőn délután a magyar kyokushin szervezet nemzetközi edzőtáborát nyitották meg. A megnyitón 54 magyar város karatékája volt jelen, továbbá öt ország, - horvát, szlovén, szlovák, orosz és moldáv - kyokushin harcosai is eljöttek a Jászság fővárosába.

A megnyitón jelen volt és köszöntőt mondott Shihan Furkó Kálmán 7. danos mester, a magyar kyokushin szervezet alapítója. Sensei Agócs Tibor a Yakuzák SE vezetője, – magyar szövetségi kapitány – mint házigazda informálta a harcosokat az elkövetkezendő napok programjáról.
3. danos mesterünket mi is megkérdeztük a heti „elfoglaltságukról”

Agócs Tibor elmondta továbbá azt is, hogy az edzőtábor mind szakmai programjában mind pedig a megjelentek számában és minőségében is egyedül álló, hiszen itt vannak a magyar és más nemzet jó néhány Európa- és Világbajnokai is. E mellett egy nemzetközileg is ismert insruktor Borut Kincl tart majd foglalkozást, aki többek között a szlovén hadsereg kiképzője és a szlovén köztársasági elnök személyi testőre is egyben. Fiatal kora ellenére ryukyu kempóban már 6. danos mester, aki elismert közelharc kiképző, többször oktatta az amerikai tengerészgyalogosokat is.

Az edzőtábor szombaton délután a szokásos övvizsgával fejeződik be, amit a Sport KHT. (Hűtőgépgyár melletti) csarnokában rendeznek majd, szombaton du. 15 órától. Szombaton este, még egy összejövetelre invitálják a karatékákat, de ez már - az övvizsgával szemben - könnyen teljesíthető, hiszen a Tanítóképző kollégiumának udvarán, vaddisznó gulyást szolgálnak majd fel a vendéglátók a „fáradt” harcosoknak. Az est fénypontja pedig minden bizonnyal a 21 óra után kezdődő tűzijáték lesz. Ezzel pontot tesznek a kétéves jászberényi edző-tábor végére, hiszen jövőre Pécs városa várja majd a kyokushin karatékák nagy családját.