Jászberényi induló a Kyokushin VB-n!

Sosai Masutatsu Oyama stílusalapító mester halálának 15. évfordulóján került megrendezésre a Magyar Karate Szakszövetség Knock-Down Karate Magyar bajnoksága.

A verseny külön érdekessége, hogy egyben kvalifikációt szerezhettek a magyar kyokushin szervezetek a 2009. Október 2-4. Világszervezetek Világjátékai Súlycsoportos Knock-down Világbajnokságára, ezért tíz hazai szervezet versenyzői szálltak csatába a kvótákért. A Jászberényi Yakuzák SE. négy fővel képviseltette magát. Tóth Péter, Kenyó Dénes, Beszteri Attila, és Zrupkó Ádám lépett tatamira az impozáns budapesti Stefánia Palota színpadán.

Sajnos Kenyó Dénes és Beszteri Attila az első körben kiestek, de az egyetemi és főiskolai tanulmányaik mellet becsületükre váljék a felkészülés és a tatamin mutatott teljesítmény.
Tóth Péter egy szép KO.-val mutatkozott be, és jó képet mutatva lett harmadik helyezett.
Zrupkó Ádám a verseny legszebb és talán leggyorsabb KO-jával mutatkozott be, a rutinos válogatott versenyző székesfehérvári Váci Zoltánt verte meglepően egyértelműen. Harmadik soproni ellenfele keményen állta a sarat de Ádám szó szerint életveszélyben tartotta fejrúgásaival így döntőzhetett. A döntőben az a kapuvári Szili László várta aki kétszer szerzett elsőséget junior EB.-n és híresen kemény és kitartó fighter. Ádám az első három percben fölényt mutatva legyőzte nagy riválisát és ezzel megnyerte élete első felnőtt A ketegóriás versenyét.

Jászberény tehát ott lesz két versenyzővel - Zrupkó Ádámmal és Tóth Péterrel - a Papp László Budapest Sportarénában az Össz Kyokushin Karate Világbajnokságon ahol 22 világszervezet több mint félezer versenyzője küzd majd a háromnapos viadalon 2009.október 2-4.ig. De ott lesz a híres K-1 válogatott is akik most kyokushin szabályok szerint mutathatják meg magukat a világnak.

Agócs Tibor, a Yakuzák vezetője a verseny után boldogan nyilatkozott: „Elmondhatatlanul örülök, hogy két versenyzőnk ott lesz a VB.-n. Nagy pillanata ez egyesületünknek! Előtte azonban még Jászberényben szervezzük XXXII. Nyári Nemzetközi Edzőtábort közel 400 fővel, majd augusztus 5.-20-ig Japánba utazunk hét fővel edzőtáborba ahol néhányan övvizsgát is tesznek. Büszke vagyok, hogy egy ilyen csapat élén dolgozhatok! Támogatóink nélkül elképzelhetetlenek és irreálisak lettek volna ezek a célok és sikerek, ezért külön köszönöm Jászberény Város Önkormányzatának a Szatmári Tüzép Kft.-nek, a Coop-Star Zrt.-nek, a Pillér Élelmiszer üzleteinek, és minden baráti támogatónknak a bizalmat!” -