Tornagyőzelemmel melegítettek a bajnokságra

Sikeresen vették a hétvégén zajló kétnapos felkészülési torna akadályait a JKSE kosarasai. A kétnapos kosaras találkozó a Jászberényi KSE és a Szolnoki Olaj Főiskola KK összecsapásával kezdődött. A vendégek keretéhez csatlakozott az élvonalban is lehetőséghez jutott Tóth Viktor, Kenyeres Sándor és Harazin Tamás is, akik korábban városunk kosárlabda-csapatát is erősítették.

Fotók: Szalai GyörgyFotók: Szalai GyörgyAz első negyedet követően úgy tűnt, bajba is kerülhetnek a mieink, hiszen 23-33-at mutatott az eredményjelző tábla. Ráadásul az aktuális állásnál is bosszantóbb volt a sok hibával tarkított játék, ami nagyrészt a védekezést jellemezte. A második negyedben már megkezdődött a felzárkózás, s a félidőre a kétpontos hátrány tudatában vonultak le a pályáról a srácok (46-48).

A harmadik negyedben jelentős mértékben feljavult a berényiek védekezése, s a támadás-befejezések is sokkal pontosabbakká váltak. Mindezek tudatában nem jelentett meglepetést, hogy a záró negyedet megelőzően már a hazai szimpatizánsok örülhettek a vezetésnek (75-67).

Az utolsó percekre mindenki lehetőséghez jutott, aminek köszönhetően Horváth Balázs, a JKSE vezetőedzője sok tapasztalatot levonhatott. A különbség a végéig érdemben nem változott, s ugyan olykor kissé döcögősen, de a második félidei feltámadásnak köszönhetően megérdemelten nyertek a vendéglátók. Végeredmény: 100-92.

A nap másik jászberényi meccse a Budapest Honvéd ellen került megrendezésre. Ez a találkozó is kissé döcögősen kezdődött, s az első félidőben általában fej-fej mellett haladt a két gárda. Az első negyedet követően öttel vezettek a házigazdák (28-23), a félidőben pedig 51-45-ös eredménynek örülhettek mindazok, akik kilátogattak a sporteseményre.

A fontos kérdések a harmadik negyedben kerültek megválaszolásra, amikor a pályára lépők közül mindannyian igyekeztek maximumot nyújtani. Ez olyannyira jól sikerült, hogy az utolsó tíz percre eldőlt a mérkőzés végkimenetele. A harmadik negyed után: 83-59. A folytatásban már csak a pontos végeredmény volt kérdéses, éppen ezért lehetőséghez juthattak azok a játékosok is, akik mindaddig a kispadon kaptak helyet. A lehetőséggel pedig mindenki tudott élni, így nem meglepő, hogy magabiztos sikerrel zárult a nap – hazai szempontból. Végeredmény: 104-79.

A két győzelem egyben azt is jelentette, hogy a Jászberényi KSE és az EKF Hész Gépszolg. SE jutott a vasárnapi döntőbe.

A fináléra való tekintettel sokan talán azt hihették, szoros mérkőzésre lehet számítani, már az első percekben kiderült, hogy jelenleg nagy különbség van a két gárda között. Hárompercnyi játékot követően 11-2 volt az állás a mieink javára, s a negyed végére tovább növelve az előnyt, 31-14 volt az állás az első tíz percet követően. A lendületes és rendkívül hatékony támadás-befejezéseknek köszönhetően nagyon meggyőzően teljesítettek a berényiek, s a félidőben már huszonhattal vezettek a hevesiekkel szemben (63-37).

A folytatásban lehetőséget kapott mindenki a csapatból, s a játékosok éltek is a bizalommal. A jelenlévők hálásak voltak minden egyes látványos megmozdulásért, mert látták, nagy csapat van alakulóban a városunkban. Ugyan valamelyest erőre kaptak a vendégek, így is roppant sima győzelmet arattak a házigazdák. Végeredmény: 117-91! A győzelem mellett legalább annyira fontos a mutatott játék, s az, hogy rendkívüli módon megértik egymást a régi és az új játékosok, ráadásul ez még a továbbiakban csak tovább fog javulni!