Közel az ötvenhez!

Kosarasaink ezúttal a Kecskeméti Főiskola csapatát fogadták a szokásos péntek esti időpontban. Ugyan a vendégek a találkozót megelőzően négy vereség mellett mindössze egyetlen győzelmet arattak, tudvalevő volt, hogy jó képességekkel megáldott, fiatal csapat érkezett városunkba. A megyeszékhelybeliekről azonban nemcsak a jövőben derülhet ki, milyen játékerőt képviselnek, hiszen a szegediek elleni győzelem mellett alig egy ponttal kaptak a Szolnoktól.

Ilyen előjelek után felmerülhetett a szurkolókban, hogy megnehezíthetik a mieink dolgát a főiskolások, erre nem került sor, sőt a végére lehengerlő játékkal fölényes győzelmet arattak a berényi fiúk! Lássuk a részleteket!

A találkozó abszolút nem úgy kezdődött, ahogy bárki is eltervezte volna a hazaiak közül, hiszen kevesebb, mint egypercnyi játékot követően máris 0-5-öt mutatott az eredményjelző táblán. Ekkor egyébként Drahos Gábor, Godena Feri, Kovács Attila, Mészáros Ricsi és Wehner Zoli alkották a kezdőcsapatot. A folytatásban némiképpen határozottabbá vált a védekezés, így az első negyedet sikerült 22-17-re abszolválni.

A második negyedben több csere is történt, s ekkor játéklehetőséghez jutott Puskás Artúr, Likár Peti, Gudmon András és Visnyei Marci is. A sok változtatás nem változtatta meg alapjaiban a játék menetét, s az ebben a periódusban folyamatosan javuló játék mellett tovább nőtt az előny, s a félidő végére tizennyolc pontos vezetésnek örülhetett a népes publikum (50-32).

A második félidőben egyre jelentősebbé vált a hazai előny, s az idő előrehaladtával egyre meggyőzőbb teljesítményt nyújtottak a jászberényi kosarasok. A szinte tökéletes védekező munka mellett a támadásokba is egyre több színt és fantáziát vittek a fiaink, s tették ezt az esetek többségében eredményesen. Ennek köszönhetően a záró negyedet megelőzően 81-53 volt az állás, vagyis abban szinte biztosak lehettek benne mindannyian, akik kilátogattak a találkozó ideje alatt a Bercsényi úti sportcsarnokba, hogy a hatodik bajnoki mérkőzését is megnyeri a JKSE, már csak az volt a kérdéses, hogy mekkora lesz a számszerű különbség a két gárda között.

Nem kellett sokat várni, s már az is kiderült, hogy a szezon során mutatott meggyőző és látványos, s ami legalább ennyire fontos eredményes játékkal fölényes győzelmet arattak a jászberényi kosarasok. Végeredmény: 116-67.

Bár az óriási különbség is bizonyítja, hogy remekül működött a gépezet a berényi oldalon, külön ki kell emelni Drahos Gábort, Mészáros Ricsit és Wehner Zolit, akik mindhárman több mint 30 IBM-pontot szereztek, ami óriási bravúrnak számít!

Ezek után remélhetőleg jövő pénteken folytatódik a jó sorozat, s a nagy riválisnak tartott Szeged otthonában is sikerül győzelmet aratniuk a fiúknak! Azt követően pedig november 20-án, a Szolnoki Főiskola Olaj KK látogat majd városunkba! Szurkoljunk minél többen annak érdekében, hogy lehetőleg mindkét meccs jászberényi sikerrel érjen véget!

Jászberényi KSE – Kecskeméti Főiskola: 116-67 (22-17, 28-15, 31-21, 35-14)

Jászberényi KSE: Mészáros R. 27/21, Kovács A. 10/6, Wehner Z. 23/3, Godena F. 10, Drahos G. 22/6 Csere: Gudmon A. 7, Likár P. 6, Puskás A. 11/3, Ménkű T., Visnyei M.

Kecskeméti Főiskola: Dudás T. 10/6, Kovács S. 25/9, Dobos L. 6, Mészáros M. 3, Kónya L.
Csere: Kiss G. 14/12, Csernai Z. 4, Szőke T. 5/3, Kovács B., Frey P., Dézsi R.

Horváth Balázs (JKSE): „Az igazat megvallva arra számítottunk, hogy nagyarányú győzelmet fogunk aratni, ennek érdekében pedig a taktikai elemek éles helyzetben való gyakorlását terveztük a mai meccsre. Ha nem sértem meg a kecskemétieket vele, egy jó edzőpartnerként tekintettünk a mai ellenfelünkre. Fontos volt, hogy a taktikai repertoárunkat bővítsük, illetve tökéletesítsük a jövő heti, Szeged elleni rangadóra. Akkorra szeretnénk, ha minden stimmelne, s éppen ennek érdekében teszünk meg mindent!”

Forray Gábor (Kecskemét): „Őszintén szólva tudtuk, hogy a két csapat nem lesz egy súlycsoportban, hiszen míg a mieink ugyan jó adottságokkal rendelkeznek, de roppant fiatalok és rutintalanok, addig Jászberényben több profi, az élvonalban is bizonyított játékos szerepel. Elsődleges célunk tehát nem is lehet más, mint a kisesés elkerülése, illetve olyan fiatalok felnevelése, illetve beépítése a gárdába, akik később az NB I./A-ban is kapnak majd bizonyítási alapot! Ebben talán a legnagyobb ellenfeleink közé az Újbuda és a Fehérvár tartozhat. Bízom benne, hogy sikerrel vesszük ezt az akadályt, s hosszú távon sikerül magasabb szinte emelkedni!”

Szoros meccsen újabb vereség az ifjú kosarasoknál

A felnőtt mérkőzést megelőzően az U20-as utánpótlás-csapat mérkőzése került megrendezésre. Ahogy arról a kezdést megelőzően Lo el-Hadji Malick beszámolt, győzelmi esélyekkel léptek pályára fiatalok kosarasaink. Sajnos szoros meccsen ugyan, de vereséget szenvedtek a fiúk. Lássuk a részleteket!

A találkozó a hazai szimpatizánsok szájíze szerint alakult, hiszen átgondoltan, szervezetten játszva, a védekezésre és a támadásra egyaránt figyelmet fordítva nyolcpontos előnyt szereztek a mérkőzés elején a fiatalok. A második negyedben feljavult a vendégek dobóhatékonysága, illetve ezzel párhuzamosan több hiba csúszott a mieink passzaiba. Mindezek tudatában nem lehetett meglepő, hogy a félidei szünetre döntetlen állásnál vonultak le a csapatok (41-41).

Míg az első félidő viszonylag kiegyenlített játékot hozott, a második félidőben egyre több okuk volt a jászberényi szurkolóknak a bosszankodásra. Az egész meccsre jellemző, rengeteg kihagyott büntető mellett a koncentrációra, sőt egyes esetekben az akarati tényezőre is lehetett panasz - hazai oldalon. Ez a harmadik negyed elején is kiviláglott, hiszen a negyed első négy percében 10-0-ás rohamos indítottak a megyeszékhelybeliek. Ekkor sokakban felmerülhetett a gondolat, illetve aggodalom, hogy eldőlhet az ütközet sorsa, azonban ezt követően átmenetileg lábra kaptak fiataljaink, s három perccel a végső dudaszót megelőzően is egyenlő állást mutatott az eredményjelző tábla (70-70).

Ekkor azonban ismét kiderült, a két gárda közül melyik képes újítani, s melyik az, amelyik talán jobban akarja a győzelmet. Mert bár feljöttek a srácok a jelentősebb hátrányból, amikor egyenlítési esélyük volt a mieinknek, mindannyiszor fegyelmezetlenek voltak és rossz megoldát választottak. Mivel az utolsó lehetőség is labdavesztéssel zárult, szinte kézenfekvő volt, hogy majdnem félpályáról még egy triplát dobtak a kecskemétiek. Végeredmény:

Jászberényi KSE (U20) - Kecskeméti Főiskola (U20): 75-82 (27-19, 14-22, 14-21, 20-20)

Mindenképpen fájó volt ez a vereség, hiszen könnyen meg lehetett volna a győzelem, azonban be kell látni, a vendégek jobban megérdemelték a sikert. Természetesen ez nem jelenthet vigaszt, azonban remélhetőleg legközelebb a berényi fiatalok örülhetnek majd!