Jégre valahára!

A jászberényi jégkorongozók a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján euforikus állapotba ringatták a helyi sportbarátokat, a mérkőzésekre ezrével jártak ki kicsik és nagyok. Aztán az elmúlt időszak alatt a csapat - jégpálya - szurkolók szentháromságból szinte semmi sem maradt, ha csak nem számítjuk azokat a ma már éltesebb korú férfiakat, akik fagyos téli napokon mesélnek a srácaiknak Puskarjovról, Vlaszovról és Jászberénybe szakadt társairól, meg a hozzájuk felnövő helyi fiúkról. Néha tán még álmodtak is róluk. Pálya híján azonban mást nem is lehetett, csak álmodozni. Szerencsére voltak akik mertek nagyot álmodni, mint Huszár Erikáék, és egészen messzire csúsztak. Mi meg jobb híján apró köreinket róttuk a befagyott Zagyván. Így vagy úgy, de a jeget itt Berényben azóta is szeretjük.

Fotók:Szalai GyörgyFotók:Szalai GyörgyNem csoda hát, hogy tavaly, mikor a Főiskola égisze alatt újra éledt a pálya, az első szezon rögtön igazolta: a jászok szívesen élnek a jég hátán is . Az infrastruktúra ugyan még némi kívánnivalót hagyott maga után, de a jég csúszott – és kell-e ennél több?

Az elmúlt hétvégén pedig már a második évad nyitányára gyülekeztek a berényiek. Ha az időjárás is úgy akarja, október 31.-től folyamatosan várja látogatóit a Főiskola melletti pálya. Éves bérletem árát felteszem rá, hogy egyhamar nem ünnepelnek a helyiek berényi színekben pályára lépő magyar bajnok hokicsapatot, de ahogy Szalai György fotóin elnézzük az arcokat, talán nem is ez a legfontosabb most. Egyelőre megelégszünk azzal, hogy van jegünk. Egy csomó fagyott víz.

Milyen kevés is kell néha a boldogsághoz….

A pályán hétköznapokon 8.00-15.00 óra között óvodások, iskolások szervezett korcsolyáztatása folyik, 17.00 - 20.00 óráig a nagyközönségé a jég.

Szombaton és vasárnap: 9.00-12.00 és 14.00-20.00 óra: szintén közönségkorcsolyázás

18 év alatt 500 forint, 18 év fölött 700 forint a belépő, de lehet bérletet (november, december, január, február) is váltani, ami 18 év alatt 6 000 forintba, 18 év fölött 10 000 forintba kerül.