Baseball szezon - kicsiben és nagyban...

Ha egy kis csúszással is, de elkezdődött a szezon a jászberényi baseballosok számára is. Az első fordulót az esős időjárás miatt elhalasztották, azonban a múltkori rövid hétvégén hazai környezetben már jó időnek örvendhettek csapataink.Miért a többes szám? Az idei évtől a felnőtt csapat mellett már az utánpótlás is aktívan szerepel a bajnokságban.

Kezdésként rögtön két mérkőzést is játszott a Jászberény Bandits, az idén Magyarországon is elindított Little Leauge bajnokságban a Debrecen Tigerkids csapatát fogadta. Csapatunk zöme élete első baseball mérkőzésén vett részt, de a gyakorlottabbak is még csak néhány meccsen vannak túl, így papírforma eredmény született a rutinosabb hajdúságiaktól.

A Stinky Sox-ban is megfordult Bánkuti Mihály tanítványai előbb 14:3, majd 10:3 arányban győztek a kis banditáink ellen. A vereség ellenére nem volt ok a búslakodásra, hiszen rengeteg mérkőzés vár még a kis csapatra, és igen biztató a játékuk.

A képen balról jobbra -  Áll sor: Lőrincz Zoltán (edző), Gál Milán, Pesti Petronella, Jancsik Dániel, Vitáris Ádám, László Roland, Kovács Balázs (edző) - Guggoló sor: Nemoda Dóra, Kövér Bálint, Sebestyén Gergő, Németh Martin, Strunga ÁdámA képen balról jobbra - Áll sor: Lőrincz Zoltán (edző), Gál Milán, Pesti Petronella, Jancsik Dániel, Vitáris Ádám, László Roland, Kovács Balázs (edző) - Guggoló sor: Nemoda Dóra, Kövér Bálint, Sebestyén Gergő, Németh Martin, Strunga Ádám

A felnőtt csapat az idei évben igen komoly fiatalításon ment keresztül, így a rutinszerzés céljából az NBIII-ban szerepel a Stinky Sox.

Az utánpótlás meccsek után a másik debreceni klub csapata, a Panthers vendégeskedett Jászberényben. Az első győzelemre nem kellett sokat várni, hiszen a Stinky Sox 14:8 arányban győzedelmeskedett a Debrecen ellen.

Csapatunkról, mérkőzéseinkről bővebb információt a www.stinkysox.hu oldalon és facebook oldalunkon olvashatnak!

Kovács Balázs