Ismét győzedelmeskedett a Jász-Nagykun-Szolnok Juniors!

A III. Veritas Junior bajnokság soron következő mérkőzése Jászberényben került megrendezésre szombaton. Az időjárás ismét kegyeibe fogadta a kilátogató, mintegy 150 nézőt és játékosokat egyaránt. A Jász-Nagykun-Szolnok Juniors ellenfele ezúttal a Debrecen Gladiators Juniors volt. Mind a két csapat 2-0-ás mérleggel állt a mérkőzés előtt, ami azt jelentette, hogy aki most nyer, az elsőként lesz ott a bajnokság elődöntőjében.

Az amerikai futball szerelmesei ezen a délutánon egy igazán végletekig kiélezett csatát láthattak. A mérkőzésen erősen kezdett a Gladiators offense hiszen már az első drive-jukból TD-t értek el (xp kimaradt), a válasz a hazaiaktól éppen hogy csak elmaradt, hiszen a Gladiators védői az end-zone-juktól 1 yardra fogták meg a JNSZ Jr. támadását. A vendégek második drive-ja is hasonlóképpen sikerült, mint az első…ismét TD-t könyvelhettek el ( xp kimaradt), így máris 0-12 volt a virtuális eredményjelzőn, ezzel vége is lett az első negyednek. A második játékrészben feléledt a hazai csapat, hiszen egy lehengerlő drive végén Molnár Gergő #27 futása jelentette a szépítést (1 pontos xp sikeres), ezzel máris 7-12 volt a mérkőzés állása. A második negyedben domináltak a védelmek, így az első félidőben már nem változott az eredmény. A szünetben mind a két gárdánál fejmosás következett, ez talán a hazaiaknak ért többet.

A második félidőben hamar átvette a vezetést a Jász-Nagykun-Szolnok Juniors egy Tóvizi Ferenc #34 futással (xp kimaradt), az állás immáron 13-12. A Gladiators offense felébredt a gyorsan bekapott 2 touchdown-tól. A harmadik negyed zárásaképpen egy jól felépített drive végén ismét a vendégeknél volt az előny (xp kimaradt), ezzel már 13-18 az eredmény. A 4. negyed elején valami hiba csúszott a hazai támadóalakulat munkájába, ugyanis a saját 20-asukon egy labdaejtés következtébe ismét a Gladiators támadhatott, igen kecsegtető helyzetből. A vendég offense nem bízta a véletlenre, már a 2.-ik play-ükből TD-t értek el (xp kimaradt), így az állás 13-24-re módosult.

A Gladiators játékosok már- már elhitték, hogy megvan az eldöntő. A mérkőzésből csupán 7 perc volt hátra, a hazai csapatnak 2 gyors TD-re volt szüksége a győzelemhez. Az első TD jött is 2 perc múlva, egy szép irányító futással Sipos Norbert #10 (xp kimaradt) révén, a hazai alakulat ezzel is jelezte, hogy ez a mérkőzés korán sincs lefutva. Ismét támadhatott a Gladiators offense, mely a mérkőzésen végig magabiztosan vezette a drive-jait, a hazai védelem felszívta magát és a mérkőzés vége előtt 90 másodperccel „virtuális puntra” kényszerítette a vendégeket, így a saját 20-asáról indulhatott újtára a mindent eldöntő drive a hazaiak részéről. A mérkőzésen akadozott a passz játék, de most a mindent eldöntő 1,5 percben a passz játék és a futó játék is egyaránt jól működött, és 10 másodperccel a vége előtt meg is lett az eredménye, ugyanis Kelemen László #82 elkapása után (xp kimaradt) ismét átvette a vezetést a hazai gárda, 25-24 állt az eredményjelzőn.

Aki látott már kiélezett amerikai futballmeccset, az tudta, hogy az utolsó 10 másodpercben még akármi történhet! A Gladiators offense 4 elkapóval állt fel, az első passz sikertelen volt, a második passznál egy védőszabálytalanság miatt közelebbről jöhetett a vendég gárda, az utolsó mindent eldöntő passznál, amikor már csak 1 másodperc volt a végéig, a hazai Takács Norbert #31 vadászta le a labdát az end-zone-ban és ezzel véget vetett az első hazai junior mérkőzésnek.

A végeredmény tehát 25-24.

A mérkőzés alakulása: 0-6, 0-12, 7-12, 13-12, 13-18, 13-24, 19-24, 25-24.

Ezzel az eredménnyel, a Jász-Nagykun-Szolnok Juniors bebiztosította az elődöntőben való részvételét. A következő mérkőzésre Miskolcon kerül sor, október 18-án 13:00 kezdettel. Itt a tét nem lesz kisebb, minthogy kié lesz a hazai pálya előnye az elődöntőben!