Több mint négyszázan tekertek

A tavalyi pocsék idő után, az október eleji napsütés most összesen kétszázötven indulót sarkalt arra, hogy nyeregbe pattanva teljesítsék az idei Hajta túrát. Az 50, illetve a 80 km-es távok mellett - melyeken a legifjabb induló a 9 éves jászberényi Szabó Martin, a Gyakorló Általános iskola tanulója volt, legidősebbként pedig a 72 éves Bartók Ferenc vett részt - ismét megrendezték a „Zagyva körüli tekergőt” is.

Ennek a 15 km körülinek hirdetett, de inkább 20 kilométeres távnak 154-en vágtak neki, köztük rengeteg család, kisgyerekekkel, no meg - hogy ne csak a számítógép előtt kuksoljunk - szerkesztőségi válogatottunk is benevezett. Az esőzés híján marasztaló mélységűre szaporodott homokot leküzdve suhantunk a cél felé. Az idő remek volt, a hangulat nagyszerű, a családok kisebb pihenőket tartva haladtak a kijelölt útvonalon, mellyel talán csak egy apró gond volt.

A táv jó részét a Jászberény és Jászfelsőszentgyörgy közötti országúton kellett megtenni. Ez bizony az apró gyermekekkel induló családok esetében nem bizonyult szerencsés választásnak, hiszen – bár hétvége volt – így is azért jöttek-mentek az autók a kerékpárjaikon egyensúlyozó apróságok mellett. Jövőre talán kissé át lehetne alakíani az útvonalat… Jó hír azonban, hogy a tervek szerint a következő évben már a gyalogosok is tekereghetnek a Zagyva körül, hiszen kifejezetten ilyen jellegű teljesítménytúra szervezését is tervezik Faragó Laci bácsiék.