Van képem hozzá… Megráncigálták az oroszlán bajuszát

A női röplabda bajnokság a végjáték felé közeledik. Az egyik ágon a Jászberényi RK - Linamanr Békéscsabai RSE elődöntő második mérkőzésére szerdán este került sor Jászberényben. A nyitó találkozót a regnáló bajnok nyerte 3 : 0 arányban, azonban már ott is volt két szett, amelyben a berényi csapat komoly küzdelemre késztette a Békéscsabát. Nem csoda, hogy ezen felbuzdulva hazai környezetben még komolyabb tettre készültek.

A nyitó játszmában azonnal visszaköszönt ez a szándék, hiszen csak a második technikai időre tudták befogni a vendégek a házigazdát. Ebben a periódusban komoly labdameneteket és élvezetes játékot láthatott a közönség. Még a hajrára fordulva is szoros volt az állás, ekkor azonban a bajnok részéről jöttek a szokásos határozott befejezések, míg a vendéglátók több nyitásfogadást is hibáztak és így el is úszott ez a játszma számukra (18 – 25)

A folytatás mintha indigóval készült volna, mert a játékrész közepéig komoly csata folyt, akkor ismételten jött egy berényi holtpont és ezzel el is dőlt a szett sorsa. (19 – 25)

A hazai csapat elszántságát mi sem mutatta jobban, hogy harmadjára is nekirugaszkodtak és az első két felvonáshoz hasonlóan ismét vagány, energikus játékkal rukkoltak elő. Talán egy kicsit meg is lepték ellenfelüket azzal, hogy nem túl lenni akartak a mérkőzésen, hanem küzdeni minden áron. Ennek köszönhetően magukhoz ragadták a kezdeményezést, amit a BRSE a szett közepén ugyan átvett tőlük, de azonnal vissza is vette a JRK a vezetést, sőt egyre határozottabb játékkal 3–4 pontra növelte az előnyét. Ekkor is volt egy-két megingás, de ezek most rövidebbek voltak mint az előzőekben, így megtartva előnyüket elvitték a harmadik szettet. (25 – 21)

A közönség – természetesen a csabai drukkereket nem ide számítva, akik szép számmal kísérték el kedvenceiket - ezen felbuzdulva várta a folytatást. A negyedik játékrész azonban más koreográfia mentén kezdődött. A hazaiak gyors egymásutánban „nyelték le” a nyitásokat, így érdemi játék nélkül tett szert a Békéscsaba jelentős előnyre. Innen viszont a Jászberény szívósan küzdött a felzárkózásért, de bármennyire is kiegyenlített lett a játék az elején kialakult hat pontos hátrányt nem sikerült tartósan csökkenteni, így a bajnokesélyes megnyerte a szettet (19 - 25), ezzel a mérkőzést. Így már csupán egyetlen győzelem választja el a döntőtől.

A két csapat játékerejének különbségét ismerve azt lehet mondani, hogy ennek ellenére egy gyakran élvezetes játékot hozó elődöntőnek lehetett szemtanúja a két szurkolótábor. Az egy megnyert szettet mindenképpen megérdemelte a Jászberényi RK, sőt az első két játszmában is volt esélye, de amíg békéscsabai oldalon egy biztonságos játékot láthattunk, addig a Jászberény végig mindent kiadott magából, így nem csoda, hogy egyszer-egyszer alábbhagyott a koncentráció és ezt azonnal ki is használta a tavalyi bajnok. Mindenesetre ez a mérkőzés méltó volt egy bajnoki elődöntőhöz.

Jászberényi RK – Linamar-Békéscsabai RSE 1:3 (-18, -19, 21, -19)

Edzői nyilatkozatok:

Branislav Franic: - Összességében elégedettek lehetünk az eredménnyel, hiszen a bajnok ellen szettet tudtunk nyerni.

Sasa Nedeljkovic: Amiért jöttünk, teljesítettük. Készülünk a harmadik mérkőzésre, ahol szurkolóink támogatásával szeretnénk lezárni a párharcot.
(Forrás: Hunvolley.hu)

Folytatás vasárnap Békéscsabán. Addig is egy bő galéria a mérkőzésről… kattintás a fotókra.