Tét nélkül a KÖZGÁZ ellen

A felnőtt női röplabda NB II keleti-csoportjában csütörtökön játssza utolsó alapszakaszbeli mérkőzését a Jászberényi RK csapata. Makai Péter lányai nyugodtan léphetnek pályára idegenben a KÖZGÁZ SC és DSK ellen, hiszen már korábban bebiztosították második helyüket a TFSE-KRA mögött, s így részesei lesznek az 1-4. helyért folyó rájátszásnak.

A legutóbbi, NRC Kazincbarcika elleni hazai győzelemmel matematikailag is bebiztosította helyét az 1-4. helyért folyó rájátszásba a Jászberényi RK női csapata, s ezzel teljesítette azt a célt, amit a bajnokság megkezdése előtt a szakvezetés a gárda elé tűzött. Persze ettől függetlenül a KÖZGÁZ SC és DSK ellen idegenben sem feltett kézzel lépnek majd pályára lányaink. Igaz, izgulni valójuk sincs, s amolyan felkészülési mérkőzésnek is tekinthetik ezt a találkozót a rájátszás előtt.

A KÖZGÁZ SC és DSK ellen egyébként pozitív a mieink alapszakaszbeli mérlege, hiszen idegenben 3-1-re, hazai pályán pedig 3-0-ra verte ellenfelét a Makai csapat. Mivel pedig veszíteni sohasem jó, így a Jászberényi RK ezt a találkozót is szeretné megnyerni.

Az mindenképpen zavaró az együttes kapcsán, hogy egyelőre nem tudni, hogyan, milyen formában bonyolítják majd le az 1-4. helyért folyó rájátszást. Amint azt, Karádiné Sass Éva, a JRK elnöke elmondta, két lehetséges lebonyolítási forma közül választanak majd a szövetségben. Vagy négyes döntőt rendeznek, vagy pedig az elsők az 1-2., a másodikak a 3-4. helyért mérkőznek majd meg egymással. Bármi is lesz a döntés, lányaink mindenképpen szeretnének dobogóra kerülni.

Ahogy a keleti- úgy a nyugati-csoportban is eldőlt már az első két hely sorsa. A legjobb négy közé a TFSE-KRA és a Jászberényi RK került Keletről, míg Nyugatról a Tatabányai VSE és a Vasi SA játszhat majd tovább az első négy helyért.