Szeles Péter női röplabda emléktorna… Három nap, száz pillanat

Ahogy az elmúlt években, idén is a Szeles Péter emléktornán mutatkozott be a Jászberényi VT női röplabda csapata a hazai szurkolóknak. Idén azonban tovább színesedett a mezőny, hiszen a tavalyi kupa győztes és bajnoki ezüstérmes Fatum Nyíregyháza, valamint a Penta Gödöllő csapata mellett nem csak egy résztvevője a kolozsvári U NTT Data érkezett a határon túlról, hanem egy ukrán együttes a Novator is ellátogatott hozzánk. Azonban az igazi különlegességet Irán nemzeti válogatottja jelentette, aki a magyarországi felkészülési programjába két barátságos mérkőzés mellett ezt a tornát is beiktatta.

Az ilyen idény eleji kupákat elsősorban a csapatok formába hozására használják fel az edzők, míg az eredményesség másodlagos. Azért a játék hamar felülírta az edzői szándékokat, hiszen már pénteken parázs labdamenetek szórakoztatták a nézőket. Szombaton és vasárnap a „helyzet fokozódott” köszönhetően többek között annak, hogy iráni vendégeink egyre jobban játékba lendültek, olyannyira hogy előbb a Nyíregyházát, majd a Jászberényt is legyőzték. Arról már nem is szólva, hogy a három magyar csapat igazi presztízs csatát vívott. A fentieket az is igazolja, hogy csak az utolsó mérkőzésen dőlt el a kupa sorsa. Amely végül is Nyíregyházára került.

Végeredmény:
1. Fatum-Nyíregyháza
2. Iráni válogatott
3. JÁSZBERÉNY VOLLEYBALL TEAM
4. U NTT Data (kolozsvári)
5. Novator (ukrán)
6. Penta-Gödöllői RC.

A heves küzdelmeket egy jó hangulatú eredményhirdetés zárta, ahol a külön díjak mellett a csapatok Gholamali Rajabi Yazdi, az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövetének - aki megtisztelte jelenlétével a tornát - ajándékaival is gazdagodhattak.

Még néhány hét és felkészülési mérkőzés is indul az igazi pontvadászat. Addig is a három nap 100 pillanata látható a képekre kattintva a galériában.