Női röplabda Extra liga... Nem sikerült átszabni a papírformát.

A jászberényi férfi kosarasok után csütörtök este a női röplabdások is elkezdték a bajnoki küzdelmeket. Ráadásul a tavalyi Magyar Kupa győztes és bajnoki ezüstérmes Fatum Nyíregyháza otthonába látogattak. A felkészülés során a Szeles Péter emléktornán már találkoztak egymással a jelentősen átalakult csapatok. Akkor élvezetes meccsen a nyíregyháziak győztek. Mindenesetre abból a mérkőzésből kiindulva szoros összecsapásra számítottak a szakvezetők.

A Continental arénában mintegy 800 néző várta az találkozót, ami a bajnoki nyitányhoz illő külsőségek között kezdődött. A kezdeti bizonytalankodást követően a vendéglátók kaptak jobban lábra és fokozatosan növelve előnyüket simán hozták az első szettet. A Jászberényi csapat mintha légüres térben mozgott volna, amiből a következő játékrészben sem sikerül kiutat találniuk, sőt... Ennek köszönhetően percek alatt le is zárult a második szett is. Innentől leginkább az volt a kérdés, mennyi időre lesz szüksége a hazaiaknak a mérkőzés befejezésére. Hát nem húzták sokáig a dolgot, annak ellenére, hogy a berényi csapat már mutatott bizonyos életjeleket a harmadik játszmában, de ez ezen az estén semmire sem volt elég. Ha már a papírformánál tartunk, akkor azt kell mondanom, hogy egy valamiben biztosan borult... Arra senki sem számított, hogy ilyen sima mérkőzést hoz a két csapat összecsapása.

FATUM-NYÍREGYHÁZA – JÁSZBERÉNYI -VT 3:0 (16, 14, 12)

A Jászberényi VT a következő héten Szombathelyre látogat, ahol lehetősége nyílik bebizonyítani, hogy ez a meccs csak egy rossz álom volt. Ráadásul az erőviszonyok ezúttal az ő javukra billennek, bár a Szombathely egy szett erejéig megcsípte a tavalyi bajnok BRSE-t az első Extra ligás szereplésén.. A mérkőzést az M4 Sport október 10-én 18:30-kor élőben közvetíti, vagyis itt a lehetőség a javításra ország-világ előtt.

Úgy gondoltuk, hogy az első mérkőzésről mi sem maradhatunk le, így Gémesi Balázzsal elkísértük a csapatot, így a képre kattintva a galériában megtekinthető a mérkőzés néhány érdekesebb pillanata.