Női röplabda Extra Liga bronzmérkőzés – a Jászberénynek hazai pályán sem jött össze

A bronzérmemért folytatott páros mérkőzés első felvonásának – amit végül is az UTE nyert 3 – 2-re - hatalmas izgalmai után várható volt, hogy a Jászberényi VT hazai pályán ki fog egyenlíteni, ezzel még egyszer visszatérhet otthonába. Ehhez minden támogatást megkapott a szurkolóitól, akik ez alkalommal is szép számmal buzdították kedvenceiket. Ahogy tette ezt a meglehetősen zajos mintegy tucatnyi újpesti drukker is. A két edző is nagyon küzdelmes éles mérkőzésre számított… nem is tévedtek.

A nyitó játékrészben remek labdameneteket is hozó szoros küzdelem alakult ki egészen a hajráig, amikor is két-három hibát kihasználva a hazai csapat került lépéselőnybe. Noha a három pont nem volt nagy különbség, azonban a JVT ezt megőrizve hozta az első szettet. (25 : 22).

A folytatásban azt várta a hazai publikum, hogy erőt merítve az első játékrészből még keményebben és pontosabban fog játszani a csapatuk. Az UTE viszont nem ijedt meg attól, hogy nem túl jól kezdődött számukra a mérkőzés… Sőt türelmesen építgették tovább játékukat, ami egyre pontosabbá vált. Ennek köszönhetően a játszma közepére már magabiztos előnyre tettek szert, amit meg is tudtak őrizni. A vendéglátóknak szórványos próbálkozásai voltak, de nem tudtak egy komolyabb sorozatot sem végig vinni, így máris egyenlő volt az állás. (19 : 25)

A harmadik szett az UTE által diktált ritmusban kezdődött. A változás annyi volt, hogy még komolyabb küzdelem folyt minden egyes labdáért, de ebből általában a vendégek jöttek ki jóbban és máris lépéselőnybe kerültek. Innentől kezdve teljesen egyenlő erők küzdelmét láthatta a lelkes közönség. Jászberényi szempontból ezzel az volt a legnagyobb gond, hogy nem tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz, így folyamatosan megmaradt az a kettő-négy pontos vendég előny. A csapatok így fordultak a végjátékra, ahol az Újpest még egy fokozatot talált és végül is meggyőző különbséggel nyerte a harmadik szettet, ezzel átvéve a vezetést. (18 : 25)

A folytatásban a Jászberényi csapatnak mozgósítani kellett minden tartalékát ahhoz, hogy életben tartsa a reményét arra, hogy valahogy megnyerje ezt a mérkőzést. A vendégeknek „csak” annyi volt a dolguk, hogy folytassák az addigi fegyelmezett és pontos játékukat. Nem utolsó sorban ne higgyék el, hogy az eddigiek alapján a folytatás csak formalitás. Ebben az esetben úgy járhatnak mint az első mérkőzésen, amikor is két sima szett után felengedték a Jászberényt a víz alól és csak az ötödik játszmában tudták dűlőre vinni a mérkőzést. Így aztán megint nagyon szorosra fogták a szett elejét, a kiharcolt előny birtokában továbbra is magabiztosan játszottak, míg a berényi csapat mindent egy lapra téve küzdött, ami az idő múlásával – ahogy ezt már korábbi nagy téttel bíró mérkőzéseken is láthattuk – egyre inkább küszködéssé alakult. Ez magával hozta, hogy kétes helyzetben valahogy mindig az ellenfélnek kedvezően pattant a labda. A játszma közepén nyolc pontos UTE vezetésnél fogukat összeszorítva még egyszer nekirugaszkodtak, de ez csak arra volt elegendő, hogy elkerüljenek egy lélekromboló záró játékrészt. Végül ezt a szettet is vendég csapat vitte el (18 : 25), ezzel megszerezte második győzelmét a páros mérkőzésen.

Jászberényi VT – UTE: 1 : 3 (22, –19, –18, –18)

A Jászberényi VT az első mérkőzés alapján joggal reménykedhetett abban, hogy hazai pályán kiegyenlíthet és nyiltá teheti a bronzcsata kimenetelét. Azonban a mérkőzés azt mutatta, hogy az UTE többet tudott meríteni az első összecsapásból és kiegyenlítettebbé tette teljesítményét, míg ez a hazai csapatnak ez ezúttal sem sikerül. Így végeredményben teljesen megérdemelten növelte előnyét az UTE és került egy győzelemre a bajnoki dobogó harmadik fokától. Mivel a következő mérkőzésre hétfőn este kerül sor a jászberényi csapatnak egy gyors „agymosáson” kell átesnie ahhoz, hogy legyen esélye az ide bajnokságban még egyszer hazai közönség előtt játszani. A feladat nem könnyű, de az idei bajnokság nem szűkölködött az ilyen fordulatokban.
Addig is a tegnapi mérkőzés képriportja a fotókra kattintva nyitható meg. Folytatás pedig holnap este a Tungsram csarnokban