Jászberényi ponttal és győzelemmel indult az idei első osztályú női röplabda bajnokság.

Az Európa bajnokság miatt csak a hétvégén volt a rajt a női röplabda bajnokság első osztályában. Bár ezt a sportágat szeretők cseppet sem bánták, hiszen egy európa bajnoki szereplés azért csak komoly eredmény. A hazai csapat a tavaszi változások után a nyár folyamán lecserélte a korábbi külföldi játékosait, helyettük egy sokszoros magyar válogatott – Miklai Zsanett, egy fehérorosz feladó – Alina Adamenja, és ütő posztra az orosz Jana Sevcsuk érkezett. Emellet teljesen kicserélődött a szakmai stáb is.

Ezúttal a sorsolás kicsit kegyesebb volt a berényi csapathoz, hiszen nem egy közvetlen rivális elleni tétmérkőzéssel kellett kezdeniük, hanem a csupa magyar játékosokból álló Budaörsi DSE látogatott hozzájuk. Azért azt meg kell jegyezni, hogy a Szeles Péter emléktornán már a vendégek megmutatták, hogy egy összeszedett, szívósan küzdő kis társaság.

A mérkőzés és így a bajnokság is jászberényi ponttal indult. Az első játékrészben meglehetősen ijedten kezdtek a budaörsi lányok, így a hazaiak szaporán gyűjtögetve pontjaikat rövid időn belül lezárták a szettet, megszerezve ezzel a vezetést. A fordulás után a játékban is fordulat következett, mert magához tért a vendégcsapat és folyamatosan „ragadt” a JRK-ra, végig látótávolságon belül maradva. Csupán a játszma végjátékában sikerült érvényesíteni a tudásbeli különbséget a vendéglátóknak.

A harmadik játékrész úgy indult akárcsak az első, viszont a szett közepén a Budaörs egy 7 - 2-es szériának köszönhetően ismét csak két pont távolságba került. Ekkor azonban megint előjött a rutin, amely eldöntötte a harmadik játékrész és ezzel a mérkőzés sorsát, amit a papírformának megfelelően három szettben megnyert a Jászberényi RK.

Tehát az igazi bemutatkozás jól sikerült a Jászberényi RK-nak. A sűreje viszont csak most következik, ugyanis a következő fordulóban talán a legnagyobb riválishoz, az UTE-hoz látogat, majd a Békéscsabát fogadja.

Jászberény – Budaörs 3:0 (14, 22, 17)

Edzői nyilatkozatok:

Deme Gábor – Jászberényi RK: – Első meccs, hazai pályán, szép számú közönség előtt. Kicsit akadozott ugyan a játékunk, de a lények a három pont és a biztos győzelem volt.

Bagics Bence – Budaörsi DSE: – Ha végig úgy játszottunk volna, mint a második játszmában, akkor szorosabbá tudtuk volna tenni a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy maradt még bennünk, és ezt a jövő héten meg is mutatjuk.
Forrás: Hunvolley.hu

A képre kattintva egy vaskosabb galéria nyílik meg a mérkőzésről.