Bajnoki elődöntőben a Jászberényi VT

A hét közepén sikeres kirándulást tett a Jászberényi VT női röplabda csapata Kaposváron, mivel 3 : 2 arányú győzelmével elvette a vendéglátók pályaelőnyét. Ezzel karnyújtásnyira kerültek attól, hogy sorozatban harmadszor is bajnoki elődöntőt játszanak. Nyilvánvalóan hatalmas volt a várakozás a hazai oldalon, de a szoros első meccsre építve a vendégek sem vetették el a lehetőségét annak, hogy meglepetést okozzanak.

Ennek szellemében kezdődött a mérkőzés, amelynek első szettjében nem nagyon sikerült számottevő fölényt kiharcolnia a Jászberénynek. Legalábbis a játékrész feléig. Akkorra azonban már kiismerték a vendéglátók, hogy a pénteken megsérült Deborah Araujo hiányában milyen megoldásokkal próbálkozik ellenfelük. A továbbiakban rendre jól semlegesítették a vendégek próbálkozásait, míg támadásban jól variálták a különböző megoldásaikat. Így nem is kellett sokáig várni a következő lépésre az elődöntőhöz vezető úton. (25 – 18)

A folytatásban semmi sem változott, legfeljebb annyi, hogy a Kaposvár még keményebben küzdött, azonban a beszűkült lehetőségeik időnként méginkább elbátortalanították őket, így a hazai védekezésnek nem jelentett megoldhatatlan feladatot a támadásaik megszűrése. A játszma második harmadának elejétől kezdve - hasonlóan az előző játékrészhez - kialakult egy 6-7 pontos különbség, amin sikerült ugyan egy kicsit faragni a vendégeknek, de ez érdemben nem befolyásolta a szett kimenetelét. (25 – 20)

Ekkor már csak egyetlen lépés hiányzott az év elején megfogalmazott célkitűzés eléréséhez a Jászberénynek. Ráadásul az előzmények azt mutatták, hogy ennek megtételéhez nem is kell valami földöntúli teljesítmény, „csak” az eddig látott kiegyensúlyozott játék. Ekkor azonban a több sebből vérző Kaposvár megmutatta, hogy szívből és lelkesedésből ők is jó el vannak eresztve. A játszma közepén még az ő kezükben volt az irányítás, onnan viszont újra a berényi csapat akarata érvénysült. Ezzel azonban még nem volt vége, mert a vendégek ismét talpra állva egyetlen pontra feljöttek. Viszont, ahogy az első találkozón is történt ilyen helyzetben a Jászberény ismét összerakta a védekezését, amiből lendületes támadásokat indítva meggyőző játékkal szerezte meg a szett és ezzel a továbbjutást jelentő végső győzelmet is. (25 – 19)

Jászberény Volleyball Team-1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3 : 0 (18, 20, 19)

A két mérkőzés alapján egyértelmű volt, hogy jelen pillanatban a Jászberényi VT a jobb együttes. A győzelem azt jelentette, hogy mind a bajnokságban, mind pedig a kupában zsinórban a harmadik évben vívhat elődöntőt a csapat, amit csak a Békéscsaba és a Nyíregyháza mondhat el magáról. Tehát a hőn áhított torta már meg van, hogy – egy-két meglepetés formájában – fog-e hab is kerülni rá, a folytatásban kiderül. Azért jelzés értékű, hogy a békéscsabai szakmai stáb egy része végig jegyzetelte a mérkőzést, ugyanis az elődöntő egyik ágán Jászberényi VT – BRSE összecsapás fog következni. Az első találkozóra április 1-jén kerül sor Békéscsabán, a három győzelemig tartó párharc berényi folytatása pedig április 5-én (csütörtökön) lesz.

(A galéria a képre kattintva nyílik meg)