Van képem hozzá… Benzingőz II.

Az előző sorozat szerzőjének nem volt túl sok ideje pihenni, miután hazaérkezett a Csehországból, hiszen a múlt hét közepén - augusztus 19 – 20-án - rendezték hazánk legjelentősebb autós és motoros gyorsulási versenyét. Úgyhogy kicsomagolás… becsomagolás és irány tovább Kunmadarasra... ezúttal azonban nem csak fotózni, mert Balázs évek óta résztvevője is ezeknek a versenyeknek.

A "Kunbird" – ahogy motoros berkekben mindenki nevezi a kunmadarasi volt katonai repülőteret – a legjelentősebb versenye a hazai gyorsulási versenynaptárnak, de más szakágak is jelen vannak. Így évek alatt ez a rendezvény igazi autós - motoros dzsemborivá nőtte ki magát, ahol a különböző szakági versenyek mellett remek esti koncertek és motoros show szórakoztatja a vendégeket. A gyorsulási versenyekben az egészen kis kategóriájú motoroktól – a hozzájuk tartozó nem egyszer kisiskolás versenyzőkkel – a több, mint ezer lóerős gépcsodákig mindenki rajthoz áll.

Sajnos az időjárás nem fogadta kegyeibe a versenyt, ugyanis több edzést és futamot is el kellett halasztani, vagy törölni kellett az eső miatt. Itt, ahol az az "egyszerű" feladat, hogy álló helyzetből a lehető leggyorsabban kell teljesíteni a negyed mérföldes távot, bizony komolyan kell venni a biztonságot. Már a kisebb kategóriákban sem ritka, hogy a célvonalon 250 km/óra feletti sebességgel száguldanak át a versenyzők, nem is beszélve a top gépekről. Erről Balázs is tudna mesélni, aki egyik futamában kettőszáz feletti tempóval szaladt bele az esőfüggönybe.

A gyorsulási versenyek mellet az „ügyességi” versenyeké volt a másik főszerep. Ez tulajdonképpen motoros akrobatika, különböző kategóriájú motorokkal, ahol a versenyzőknek a lehető legbonyolultabb trükköket kell bemutatniuk, már ha nyerni szeretnének. A galériában látható, hogy azért nem mindennapi dolgokról van szó.

Amikor pedig leszállt az est, akkor ezek a srácok átváltoztak "tűzvarázslókká" és fantasztikus műsort adtak, csak úgy versenyen kívül.

Feltétlenül meg kell említeni, hogy berényi-, illetve jászapáti résztvevői is voltak a versenyeknek, ráadásul épségben és jó eredményekkel is térhettek haza.

Jász Krisztián / D1000+ / 4.
Gémesi Balázs / Moditwin / 4.
Lencsés Dani / Superstreet / 1.
Baranyi Tibi / Stunt riding magyar bajnokság / 7.

Ezután a rövid bevezető után – aminek a tartalma Gémesi Balázstól származik, akár csak a képek – a fotókra kattintva egy remek összeállítás várja az érdeklődőket.