Második lett a JKSE Kosársuli

A bajnoki rajtra való felkészülés jegyében rendezett kadett tornát vasárnap a Belvárosi Általános Iskola Bercsényi úti játékcsarnokában a JKSE Kosársuli. Az induló négy együttest párba sorsolták, s a vesztesek játszhattak a 3., míg a győztesek az első helyért. A berényi fiatalok a nagykőrösiek legyőzésével döntőt játszhattak a Bp. Honvéd ellen, melyet szoros küzdelemben veszítettek el.

Első párban a JKSE Kosársuli a nagykőrösiek ellen lépett pályára. Szoros első negyed után a második tíz percben Lo Elhadji Malick tanítványai eldöntötték a mérkőzés sorsát. A harmadik negyedben tovább növelte előnyét a hazai együttes, s így a végén egy kis lazítás is belefért. Jó teljesítményt nyújtva szerezte meg a győzelmet a JKSE Kosársuli.
JKSE Kosársuli – Nagykőrös 111-97 (28-26, 35-17, 27-21, 21-33)

A másik mérkőzésen a Bp. Honvéd végig vezetve győzte le a Szolnok Városi Sportiskola csapatát. A fővárosiak negyedről negyedre növelték előnyüket és végül 25 pontos sikert arattak.
Bp. Honvéd – Szolnok Városi Sportiskola 105-80 (25-21, 29-16, 23-22, 28-21)

A 3. helyért:
Szolnok Városi Sportiskola – Nagykőrös 84-71 (19-19, 20-21, 26-17, 19-14)
Szoros első félidő után a szolnokiak a második játékrészben döntötték el a maguk javára a találkozó sorsát.

Az 1. helyért:
Budapesti Honvéd – JKSE Kosársuli 97-93 (27-25, 25-25, 28-17, 17-26)
A döntőben a Bp. Honvéd kezdett jobban. A fővárosiak több pontos előnyre tettek szert a negyed elején, ám a mieink 23-23-nál utolérték vetélytársukat, sőt 25-23-nál átvették a vezetés. A hajrá a honvédosoknak sikerült azonban jobban, akik kétpontos előnnyel zárták az első negyedet. Változatos, nagy küzdelem folyt a második tíz percben. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett 3-4 ponttal, s a végjátékból ismét a vendégek jöttek ki jobban, s így megtartották kétpontos előnyüket.

A nagyszünet után, a harmadik negyed elején még tartotta magát a JKSE, ám a játékrész második fele egyértelműen a Honvédé volt. Míg az egyik oldalon kimaradtak a dobások, addig a másikon rendre kosárral fejeződtek be a támadások. Ennek eredményeként 13 pontra nőtt a fővárosiak előnye, melyet egészen a találkozó hajrájáig őrizni is tudtak. Az utolsó két percben a JKS fiataljai mindent megtettek, hogy beérjék ellenfelüket, de már csak csökkenteni tudták a hátrányt, s végül 4 ponttal vereséget szenvedtek. Mégpedig egy igen színvonalas mérkőzésen, amely jól szolgálta a felkészülésüket a bajnoki szezonra.

A JKSE Kosársuli által rendezett kadett kosárlabdatorna végeredménye:

1. Budapesti Honvéd
2. JKSE Kosársuli
3. Szolnok Városi Sportiskola
4. Nagykőrös

A döntőt követően Lo Elhadji Malickot, a JKSE edzőjét arra kértük, hogy értékelje a látottakat:
- Augusztus elején kezdtünk edzeni, s egy nagyon kemény fizikai felkészítés végén vagyunk. Most kezdtük átvenni a játék alapjait, mert ezeket ebben a korban újra és újra ismételni kell a gyakorlások során. Most kezdtem edzeni ezt a csapatot, melyet Kovács Kornéltól kaptam. Azaz, még az ismerkedés szakaszában vagyunk. Azt már elmondhatom, hogy a fiúk nagyon tisztességesen, becsületesen edzettek az elmúlt egy hónap alatt, nagyon meg vagyok velük elégedve. Mint ahogy azzal is, amit a tornán nyújtottak. A döntőben a Honvéd a második félidőben végig zónázott ellenük, aminek az ellenszerét még csak ezután vesszük újra. Ennek ellenére csak 4 ponttal kaptunk ki egy nagyon jó csapattól. Nagyon elégedett vagyok a fiúkkal, s úgy látom, hogy sokra hívatott ez a társaság, de a jó eredmények elérésért még sokat kell dolgoznunk.

A második helyen végzett JKSE Kosársuli csapatában pályára lépett: Barna Kristóf, Kormos Márk, Kovács Dániel, Kövér Attila, Lőrincz Miklós, Répási Richárd, Szívós Attila, Völgyi Ádám, Nyári Dániel, Simon Soma, Ország Bálint, Fecske Márk, Tavasz Péter.