Koncert egy fél zongoráért…

Fotó: Jászberény Online / Szalai GyörgyFotó: Jászberény Online / Szalai GyörgyEzen a hétvégén nem szűkölködünk a kulturális programokban. Péntek este a már hagyományos LVG farsangi zenei program, szombat este táncház a Víz utcában… ráadásként előtte Kunos Folk koncert… vasárnap délelőtt matiné a Lehel Film-Színházban, majd délután egy tánc gála ugyanott.

Az első felvonás a Lehel Vezér Gimnázium immár iskolás korba lépett farsangi koncertje volt. A hagyomány szerint ezen az estén az iskola volt, Fotó: Jászberény Online / Szalai GyörgyFotó: Jászberény Online / Szalai Györgyés jelenlegi tanulói léptek színpadra és természetesen az elmaradhatatlan „öregfiúk” csapat, a férfikórus… akit ezúttal is Deméné Ilonka Gabriella tartott "kordában".Fotó: Jászberény Online / Szalai GyörgyFotó: Jászberény Online / Szalai György

Ez az este annyiban tért el a korábbiaktól, hogy volt egy különleges cél. Sas Dani – vagy inkább Sas Dániel – már nyert egy korábbi versenyen egy fél-zongorányi összeget, amit ezúttal szeretett volna kiegészíteni a szükséges, nem kis summával.

Gondolom, mondani sem kell, hogy egyetlen gombostűt sem lehetett leejteni a Déryné Rendezvényház nagytermében, sőt voltak, aki az emeleti karzatra szorultak. Ezek után nyilvánvaló, hogy az „anyagi” siker sem maradhatott el és a hőn áhított zongora ára – kisebb egyéb támogatásokkal az est végére rendelkezésre állt.

És persze az sem mellékes, hogy a jelenlévők ezúttal is remekül szórakoztak, nem utolsó sorban Sas Dánilnek Liszt Ferenc Zeneakadémia első éves zongora szakos hallgatójának köszönhetően, azonban el kell mondani, hogy valamennyi szereplő is komolyan kitett magárét. Fotó: Jászberény Online / Szalai GyörgyFotó: Jászberény Online / Szalai György

Fél zongora ide – fél zongora oda, azért ez ettől függetlenül egy remek este volt.